Un partid oferă „pastila cu otravă” vârstnicilor sănătoși care vor să moară

Un partid oferă „pastila cu otravă” vârstnicilor sănătoși care vor să moară

Guvernul  a publicat un studiu care arată câte persoane doresc să își încheie propria viață, ceea ce a determinat un partid politic să ofere „pastila cu otravă” pentru persoanele în vârstă.

Guvernul olandez a publicat un studiu care arată câte persoane doresc să-și pună capăt propriilor vieți, determinând un partid politic să ofere „pastila cu otravă” pentru vârstnici. Potrivit studiului pregătit de Ministerul Sănătății olandez, Comisia Wijngaarden a constatat că există un număr de persoane în vârstă de  55 de ani și peste care, în ciuda stării de sănătate bună, „au o dorință constantă de a muri”.

Studiul a arătat că 0,18% din cei peste 55 de ani vor să moară

Ministrul sănătății, Hugo de Jonge, un creștin-democrat, consideră că, în loc să prescrie droguri care duc la moarte, guvernul ar trebui „să încerce să restabilească gustul pentru viață”. „Nu există nici o îndoială că rezultatele arată că aceasta este o problemă socială importantă atât pentru acest guvern, cât și pentru societate. Această dorință pentru moarte a oamenilor este gravă”, a spus Jonge.

În prezent, legislația olandeză permite eutanasia atunci când suferința pacientului este insuportabilă, fără perspective de îmbunătățire, cu condiția ca decizia de a muri să fie voluntară. Tehnic, pacienții cu vârsta sub 12 ani nu sunt eligibili pentru eutanasierea voluntară. Cu toate acestea, medicii pot pune capăt vieții copiilor sub 12 ani care sunt diagnosticați cu boli și suferință insuportabilă dar cu acordul părinților.

În sfera politică de stânga partidul D66 face presiuni pentru „pastila cu otravă”

Partidul D66 (Democrații66) este membru al coaliției care în prezent constituie majoritatea în parlamentul olandez. Un purtător de cuvânt al partidului a declarat că guvernul a fost prea lent pentru a oferi mijloace îmbunătățite pentru a pune capăt vieții umane. Pia Dijkstra, D66 a declarat, joi, că va oferi o legislație în februarie, care să le permită bătrânilor peste 75 de ani să solicite eutanasia.

Pe social media, Dijkstra a afirmat că există „un sprijin larg pentru ca oamenii să-şi gestioneze un sfârșit demn al propriilor vieți”. În schimb, Carla Dik-Faber, Uniuniea Creștină, a declarat că partidul său se opune vehement acestei propuneri legislative: „A pune la dispoziție o pastilă pentru sinucidere ar fi cel mai cinic răspuns”.

Dik-Faber a avertizat că, odată ce suicidul asistat legal va fi disponibil pe scară largă, mulți vârstnici vor fi încurajați de cei din jurul lor să își încheie propria viață. Persoanele în vârstă s-ar putea simți nefolositoare într-o societate care nu pune preț pe bătrâni. Este adevărat că există oameni care se simt singuri, iar alții duc o viață în suferință, însă guvernul și societatea ar trebui să își asume responsabilitatea.

Ne puteți urmări și pe Google News