Un pacient COVID-19 și-a pus cruce singur: A vrut să „evadeze” din spital, dar a murit în șanț

Un pacient COVID-19 și-a pus cruce singur: A vrut să „evadeze” din spital, dar a murit în șanț sursă: arhivă EvZ

De pe patul de spital direct sub pământ. Acesta a fost cazul unui pacient care a contractat boala COVID-19, tratat la Unitatea Primiri Urgențe (UPU) din cauza lipsei de locuri disponibile în saloanele unității sanitare. A intenționat să „evadeze” de pe patul de spital pentru a merge acasă, însă pe drum spre locuință, soarta sa a urmat un curs nefericit. Bărbatul a fost găsit decedat într-un șanț.

Un pacient din județul Vaslui, infectat cu virusul SARS-COV-2, și-a găsit sfârșitul într-o săpătură lungă și adâncă de la marginea carosabilului, după ce, încercând să fugă din spital, i s-a făcut rău și a murit.

Pacient COVID-19 a încercat să „evadeze” din spital

Bărbatul, în vârstă de 64 de ani, locuia în comuna Miclești din județul Vaslui. Nu cu mult timp în urmă, acesta a contractat boala COVID-19, după ce a fost infectat cu virusul SARS-COV-2. Bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență, unde a primit îngrijiri medicale.

Pacientul infectat a fost internat la Unitatea Primiri Urgențe a spitalului întrucât în saloanele unității medicale nu mai erau disponibile locuri. Vasluianul era tratat de trei zile în momentul în care a decis, totuși, să „evadeze” din spital și să plece acasă. Oamenii legii au fost nevoiți să ia măsuri sporite pentru a-l găsi pe acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bărbatul a fost găsit mort într-un șanț

În drum spre casă, pe raza comunei Solești, bărbatul în vârstă de 64 de ani a fost găsit decedat într-un șanț. Potrivit primelor informații, acesta a parcurs pe jos o distanță de 17 kilometri, însă ulterior i s-a făcut rău și a căzut. Nu a trecut foarte mult timp, iar bărbatul care se deplasa spre comuna vasluiană Miclești a murit, arată Antena 3.

În cauză, agenții de poliție au întocmit un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă.

Amintim că în cazul cercetării unui pacient infectat, care a părăsit unitatea medicală, oamenii legii trebuie să asigure un perimetru de siguranță pentru îndepărtarea pietonilor sau a persoanelor aflate în jur, ulterior pacientul fiind preluat de un echipaj sanitar specializat și transportat la spital. Pacientului i se deschide ulterior dosar penal pentru infracțiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”.

Potrivit portalului instanțelor, în perioada de pandemie 2020-2021, la judecătoriile din toată țara au fost înregistrate 23 de dosare în care 24 de inculpați au fost trimiși în judecată sub acuzația de „zădărnicirea combaterii bolilor” (art 352 Cod Penal: Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă).