În ceea ce privește restanțele americane pentru operațiunile de pace, acestea sunt „888 de milioane de dolari”, dintre care „două treimi” provin din diferența dintre procentele de 27,89% și 25% din 2017, a mai susținut misiunea americană.

În cadrul Organizației Națiunilor Unite, plata contribuțiilor țărilor membre pentru operațiuni de pace are un impact direct asupra rambursării datorate țărilor care contribuie cu trupe la cele cincisprezece operațiuni de pace din lume.

În raportul său din 11 mai, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, notează pe această temă că „ar putea exista întârzieri semnificative până la jumătatea anului, cu excepția cazului în care poziția în numerar a tuturor misiunilor nu se va îmbunătăți vizibil”.

Începând cu 14 mai, aproape cincizeci din 193 de state, inclusiv China, și-au plătit toate contribuțiile cuvenite Națiunilor Unite, după cum a notat în comunicatul său

Beijingul, cel de-al doilea contribuabil financiar la Națiunile Unite, dar mult în spatele Statelor Unite. China plătește aproximativ 12% din bugetul de funcţionare și 15% din bugetul operațiunilor de pace”.

 

PAGINA ANTERIOARA