Evenimentul Zilei > International > Un nou caz George Floyd în Statele Unite. Un tânăr a fost ținut de gât și bătut de polițiști, deși era nevinovat. FOTO
Un nou caz George Floyd în Statele Unite. Un tânăr a fost ținut de gât și bătut de polițiști, deși era nevinovat. FOTO

Un nou caz George Floyd în Statele Unite. Un tânăr a fost ținut de gât și bătut de polițiști, deși era nevinovat. FOTO

Un tânăr a fost lovit, pe nedrept, cu picioarele în cap de patru polițiști violenți din Los Angeles, după ce aceștia l-au încurcat cu un alt suspect de furt.

„Nu pot să respir!”. Ultimele cuvinte ale lui Floyd au răsunat din nou în Los Angeles, după ce patru polițiști au agresat un tânăr nevinovat, pe care l-au confundat cu un bărbat suspectat de furt. Scena a devenit virală, după ce un client al magazinului în care a avut loc evenimentul a filmat acțiunea polițiștilor și a postat imaginile pe rețelele de socializare.

Lovit în cap de polițiști

Patru polițiști din Los Angeles au agresat un tânăr nevinovat, care se potrivea perfect descrierii inculpatului pe care trebuiau să îl aresteze. Cei patru agenți ai forțelor de ordine au acționat împotriva instruirii primite și l-au lovit pe tânărul american cu picioarele în cap, după ce l-au imobilizat la pământ.

Tânărul se afla pe podea, cu fața în sus, iar unul dintre oamenii legii îl apăsa pe gât cu palma. La un moment dat, acesta a strigat: „Nu pot să respir!”. „Întoarce-te”, i-a replicat unul dintre oamenii legii.

Clientului magazinului în care a avut loc evenimentul și a filmat scena a declarat presei internaționale: „Polițistul care nici nu era acolo de la început, care a venit în fugă, cum a ajuns pare că s-a decis să-l lovească pe puști în față”.

Scenele au fost surprinse la finalul săptămânii trecute.

Victima prezintă răni la cap și ochi

În urma violențelor la care a fost supus, tânărul american prezintă răni la nivelul capului și ochiului, iar sora sa a declarat presei că evenimentul i-a traumatizat. „Nu putem să ne scoatem din minte acele imagini”, a spus tânăra.

Connie Rice, avocat în materia drepturilor omului, a transmis că „suspectul nu avea, aparent, nicio armă, deci nu prezenta nicio amenințare iminentă de natură letală sau vreun risc să rănească pe cineva”.

„Este mai rău decât o arestare dură. Am văzut tactici și ordine mai bune într-o încăierare în bar”, a declarat avocatul.

Reprezentanții Departamentului de Poliție la care lucrează cei patru agenți ai forțelor de ordine au transmis că polițiștii au încurcat suspectul de furt. Adevăratul vinovat a fost arestat și mai multe bunuri furate au fost recuperate de autorități.

Cei patru polițiști au fost suspendați din funcțiile pe care le dețineau, conform losangeles.cbslocal.com.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.