Cazul unei femei de 33 de ani din Vaslui a ajuns în atenția presei după ce au fost dezvăluite mai multe detalii cutremurătoare.

Femeia, din Vetrișoaia, este mamă a șase copii și victima violențelor domestice. Soțul acesteia o bate aproape zilnic cu biciul până o lasă într-o baltă de sânge. Lucrurile au degenerat atât de mult încât fiica cea mare și-a amenințat tatăl că se va sinucide dacă îi va mai agresa mama vreodată.

Femeia a fost bătută crunt cu biciul, iar de furia tatălui nu au scăpat nici copii. Autoritățile s-au autosesizat după apariția în presă a cazului rezoltător.Datorită rănilor pe care le prezintă pe întreaga suprafață a corpului, femeii i-a fost foarte ușor să obțină un ordin de protecție împotriva bărbatului, căruia acum îi este interzis să se apropie atât de ea, cât și de cei șase copii.

Martorii care au asistat la intervenția poliției au povestit cã bãrbatul a început să plângă în fata oamenilor legii și a amenintat cã se omoarã. Mama și cei șase copii au fost scoși din mediul abuziv și vor merge într-un centru specializat în protejarea si consilierea psihologicã a victimelor violentei domestice, anunță asistenții sociali.

Mentalitatea vecinilor lasă de dorit. Nimeni din apropiere nu a sărit în ajutorul femeii pentru că „așa e în orice casă”.

Vecinii și în același timp martorii agresiunilor la care a fost supusă femeia nu au intervenit niciodată pe a o scăpa de furia bărbatului, deoarece ei consideră că este un lucru normal, atât timp cât bărbatul este stăpânul în casă și are tot dreptul să-și mai bată familia.Ei spun că certurile apar pentru că bărbatul mai bea uneori, dar este în regulă să-și bată nevasta și copii. Mai bea câte un pahar si bãrbatul ei de asta se supãrã. Asa e într-o familie, te mai certi, te mai bati”, spun vecinii, conform Antena3.