Un neurolog a descoperit care este ora perfectă la care trebuie să te culci

Un neurolog a descoperit care este ora perfectă la care trebuie să te culci sursa: arhivă EVZ

„Ora ideală de culcare” este la șase sau șapte ore după ce simți că nu mai ai energie. A avea o oră strictă de culcare este un lucru foarte relevant. Dr. Andrew Huberman, de la Universitatea Stanford, a susținut care este cel mai bun moment să te duci la culcare.

Tiparele de somn sunt controlate de ciclul circadian - ceasul natural al corpului. Termenul se referă la modificările fiziologice care te fac să te simți mai alert sau mai somnoros. De exemplu, dimineața, organismul eliberează hormoni care te trezesc ca răspuns la lumina soarelui. Pe măsură ce ziua trece, începi să eliberezi alte substanțe chimice care pot duce la senzația de oboseală.

Ora perfectă pentru somn 

Dr. Huberman crede că ora perfectă pentru somn poate fi găsită prin monitorizarea scăderii energiei. Dacă începi să te simți obosit în jurul orei 15, ar trebui să încerci să adormi între 21 și 22. Max Kirsten, expert în somn la Clinica Hypnotherapy NLP Wellbeing din Londra, a spus că ora ideală de culcare ar putea depinde de ideea de a fi o pasăre de noapte.

„ Trebuie să mergi la culcare cu șapte până la opt ore înainte de a te trezi – în mod ideal ar fi să adormi la aceeași oră în fiecare noapte. Deoarece nu suntem toți la fel, cerințele noastre de somn vor varia în funcție de cronotipul nostru de somn. Dimineața, cei care se trezesc devreme, trebuie să se și culce devreme. Învață să-ți asculți corpul. Somnul are loc fără stimulente. Alcoolul, cofeina, lumina albastră de la electronice și ecrane pe timp de noapte erodează calitățile somnului.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Este vital să aveți șapte până la nouă ore de somn pentru a vă susține creierul și a rămâne sănătos. S-a descoperit că aproximativ 7,8 milioane de britanici supraviețuiesc cu cinci ore de somn. Cercetările sugerează că dacă nu obțineți suficient somn vă poate crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Acest lucru poate face ravagii pentru metabolism și hormoni, potrivit The Sun.