Cercetătorii au dezvoltat un nou tratament care vindecă cancerul cerebral

Cercetătorii au dezvoltat un nou tratament care vindecă cancerul cerebral Sursa: arhivă EVZ

Un nou tratament a fost descoperit pentru a fi oprite tumorile. Cercetătorii din Virginia, SUA, au spus că dezvoltarea este „promițătoare” în lupta împotriva cancerului la creier.

Peste 11.000 de persoane sunt diagnosticate cu o tumoare cerebrală în Marea Britanie în fiecare an - cel puțin 50% dintre acestea fiind canceroase. Scriind în revista Science Advances, experții de la VCU Massey Cancer Center au spus că au folosit un proces genetic necunoscut anterior pentru a viza gliom.

Glioamele sunt orice cancer care debutează în celulele gliale ale sistemului nervos. Se știe că reprezintă o treime din tumorile cerebrale. Cel mai agresiv tip este glioblastomul care este incurabil și afectează creierul. Medicii au spus că au folosit receptori pentru factorul de creștere epidermic (EGFR).

Acestea au acționat ca un lanț de comandă prin proteine ​​pentru a stimula o funcție specifică - calea pe care au luat-o proteinele. Activarea neregulată poate duce uneori la boli, inclusiv cancer, dar oamenii de știință au vizat semnalul EGFR și au crescut rezistența la alte terapii utilizate la pacienți.

Ne puteți urmări și pe Google News
Un virus comun care ucide cancerul, rezultate promițătoare la primele teste direct pe pacienți

Sursa: Arhiva EVZ

Autorul studiului Suyun Huang și președinte în cercetarea cancerului și membru al programului de cercetare în biologie a cancerului de la Massey, Paul Corman a spus: „Procesele celulare subiacente prin care EGFR contribuie la creșterea tumorii sunt în mare parte necunoscute”.

Revenirea cancerului

Prin cercetarea lor, echipa a analizat o proteină specifică. Aceasta reglează deteriorarea creierului din cauza vârstei și atenuează creșterea celulelor gliom. Cercetarea experților din SUA vine la mai puțin de o lună după ce experții de la Școala de Medicină Keck din USC au descoperit că proteinele din ceasul circadian - care ne controlează ritmurile naturale, cum ar fi atunci când ne trezim și când adormim - ar putea fi implicate în creșterea tumorilor glioblastom.

Aceste proteine ​​pot explica de ce oamenii nu rămân în remisie după tratamentul cancerului și observă că glioblastomul revine. Cercetătorii Keck au identificat un medicament cu moleculă mică, numit SHP656, care ar putea fi utilizat pentru a viza acele proteine ​​ și pentru a trata boala. „La majoritatea pacienților, cancerul revine. Și când revine, este rezistent la chimioterapie și radiații”, a spus profesorul Steve Kay, potrivit The Sun.