Judecătoruul francez a decis astăti că musulmanul care a strigat „Allahu Akbar“ şi apoi şi-a ucis vecina de origine evreiască, într-un atac antisemit, nu ar trebui să fie tras la răspundere penal pentru că a fumat marijuana înainte de atac.  
Sarah Attal-Halimi, 65 de ani, a fost bătută cu brutalitate și aruncată pe fereastră de Kobili Traoré, 27, din Mali, Africa. Totul s-a întâmplat în cartierul Belleville din Paris.  Potrivit rapoartelor relatate de presa franceză, traficantul de droguri, a strigat „taci“, apoi „Allahu Akbar“ și „a ucis-o“ spunând în arabă că este “diavolul”.
El a pretins că este nebun și este ținut într-un spital de psihiatrie
Astăzi, un judecător francez a decis că Traoré nu este “răspunzător penal pentru acțiunile sale pentru că a fumat marijuana înainte”, potrivit Le Figaro.  Aşadar, Traore  nu va fi judecat pentru omor, cu excepția cazului unei căi de atac de către comunitatea de evrei care ar putea să răstoarne decizia judecătorului.
Francis Khalifat, președintele grupului de coordonare a comunităților evreiești franceze, CRIF, a declarat că decizia nu este “surprinzătoare, dar dificil de justificat”.
Criminalul a trecut prin trei comisii psihiatrice efectuate în cursul anchetei şi sunt de acord că tânărul nu suferă de boli mintale, ci că a acționat aşa datorită consumului de canabis.  Judecătorii constată în cele din urmă că există “motive plauzibile” pentru al declara  iresponsabil de crimă.  Ei, de asemenea, resping “circumstanța agravantă a caracterului antisemit” al crimei, potrivit unei surse familiare cu acest caz.