Evenimentul Zilei > International > Un medic rus aruncă bomba: „Virusul COVID-19 este un test pentru războiul biologic”
Un medic rus aruncă bomba: „Virusul COVID-19 este un test pentru războiul biologic”

Un medic rus aruncă bomba: „Virusul COVID-19 este un test pentru războiul biologic”

Un test pentru războiul biologic". Nu este afirmația unui așa-zis "conspirator", ci a unuia dintre cei mai cunoscuți și mai respectați medici ruși, profesorul Leonid Roshal, președintele Institutului de Cercetare pentru Chirurgie Pediatrică, intervievat de revista "Forbes".

Un test pentru războiul biologic”. Nu este afirmația unui așa-zis „conspirator”, ci a unuia dintre cei mai cunoscuți și mai respectați medici ruși, profesorul Leonid Roshal, președintele Institutului de Cercetare pentru Chirurgie Pediatrică, intervievat de revista „Forbes”. „Când analizez situația actuală, înțeleg că este un test pentru războiul biologic”, a explicat medicul rus. „Nu spun că acest virus a fost creat de om, dar acesta este un test al puterii sistemului sanitar, inclusiv al apărării biologice a țării”, a subliniat Roshal. În Uniunea Sovietică, „sistemul de apărare biologică era la nivel înalt, iar chinezii l-au copiat pentru a-l construi pe al lor”, a amintit Leonid Roshal în „Forbes”.

Potrivit cunoscutului expert rus, odată cu urgența sanitară, a devenit clar pentru toți că lumea „nu numai că nu era pregătită pentru o pandemie”, dar nici „pentru o epidemie”. Toate țările au suferit din cauza lipsei de „măști și costume de protecție la declanșarea epidemiei. Iar medicii, ca și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au tratat oamenii fără echipamentul de protecție adecvat”, a amintit Roshal.

Potrivit medicului Roshal, răspunsul Federației Ruse la starea de urgență sanitară trebuie considerat pozitiv. Medicul a lăudat guvernul pentru decizia „corectă și rapidă” a țării de a impune restricții de intrare și alte măsuri. „Deciziile luate de președinte, de Guvern, de Ministerul Sănătății și de alte autorități au fost corecte și în timp util. În luarea acestor decizii, a fost luată în considerare experiența altor țări care au abordat anterior răspândirea unei noi infecții cu coronavirus. Calitatea asistenței medicale pentru pacienții infectați cu coronavirus ar trebui evaluată pe baza numărului de pacienți vindecați, care este în continuă creștere în țara noastră”, a mai explicat medicul rus pentru revista „Forbes”.

Până în prezent, Rusia are 856.264 de cazuri confirmate cu COVID-19 și aproximativ 5.000 de noi diagnostice în fiecare zi. Comparativ cu restul lumii, Federația Rusă este a patra țară cea mai afectată din lume, după Statele Unite, Brazilia și India. Profesorul, care își ia toate măsurile de precauție și poartă mască, este totuși împotriva isteriei infecției: „Există riscuri peste tot și trebuie amintit acest lucru. Trebuie să trăim în pace. Sunt împotriva isteriei. Umanitatea nu va muri din cauza coronavirusului. Ea a mai suferit de variolă, holeră, ciumă și multe alte boli”.

Nu reiese deloc faptul că, în răspunsul la situația de urgență COVID-19, Italia ar reprezenta un model pentru Rusia. Referința este exact la rata mortalității, mai mare în Italia decât în ​​restul lumii: „Chinezii au muncit foarte eficient și organizat. Italienii s-au dovedit mai puțin adaptați acestei situații. Acolo s-au înregistrat cifre teribile: până la 900 de persoane mureau în fiecare zi. Aceasta este o tragedie. Îmi pare foarte rău, iubesc foarte mult Italia și italienii. Nemții au făcut o treabă bună”, a afirmat Leonid Roshal.

Între timp, după cum relatează „New York Times”, Rusia se grăbește în cursa pentru vaccin. Moscova intenționează să lanseze o campanie de vaccinare la nivel național în octombrie cu un vaccin, subliniază ziarul american, „care nu a finalizat încă studiile clinice”, ceea ce ridică „îngrijorări internaționale cu privire la metodele pe care țara le folosește pentru a concura în această competiție globală”. Ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat sâmbătă că planul este acela de a începe vaccinarea profesorilor și a angajaților din sănătate. Rusia va începe testele de faza a III-a asupra vaccinului la începutul lunii august, a declarat Kirill Dmitriev, un înalt funcționar de la Rusia Direct Investment Fund, un investitor controlat de guvern. Un studiu de fază a III-a este singurul mod de a determina dacă un vaccin este eficient sau nu. Guvernele Statelor Unite, Regatului Unit și Canadei au acuzat cu toții hackerii ruși că au încercat să fure informații despre vaccinuri: oficialii de la Moscova au respins acuzațiile și au explicat că proiectul lor se bazează pe un experiment realizat acum câțiva ani de oamenii de știință ruși în combaterea Ebola.

Articol: Roberto Vivaldelli/ Sursa: Rador

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: