În respectivul articol, publicat pe 18 aprilie, doctorul Jean-Michel Livrozet, președintele grupului de Coordonare Regională a Luptei împotriva Infecției HIV din Lyon – Valea Ronului, spune că, după o perioadă de izolare, homosexualii au reluat „schimburile de sextos (mesaje pornografice), sexul la distanță s-a dezvoltat… S-a ajuns până acolo încât unii au decis să încalce regulile de izolare pentru a merge să întâlnească fizic bărbați.”

Și Livrozet conchide: „Trebuie să fim realiști. Este iluzoriu să ne imaginăm că populația gay va rămâne izolată timp de două luni.”

Aceste afirmații au iritat Asociația Ziariștilor LGBT (AFL), care a reacționat pe Twitter: „AFL este indignată de articolul din Progrès, care preia, fără a ridica semne de întrebare, afirmațiile unei singure surse și vehiculează stereotipe fumate despre persoanele gay”.

În ediția de luni, 20 aprilie din Le Progrès, organizația SOS Homophobie a reacționat:

„Regretăm această abordare prea îngustă, care nu prezintă decât o parte din practicile acestei comunități, fără a le prezenta în contextul practicilor tuturor categoriilor de persoane și a tuturor categoriilor amoroase, în perioada de izolare.”

În fața presiunii, redactorul șef al ziarului francez, Xavier Antoyé, a prezentat pe Twitter scuze pentru articol. „Scopul noastru a fost să transmitem mesajul de prevenție al unui medic specialist în HIV, îngrijorat și implicat față de acești pacienți. Fără nici o intenție de a stigmatiza. Suntem dezolați dacă unii au crezut acest lucru.”