Evenimentul Zilei > Sport > Doliu la Steaua. Unul dintre sportivii legendari, răpus de COVID
Doliu la Steaua. Unul dintre sportivii legendari, răpus de COVID

Doliu la Steaua. Unul dintre sportivii legendari, răpus de COVID

Fostul mare baschetbalist Anton Netolitzchi a murit la 63 de ani din cauza complicaţiilor generate în urma infectării cu Covid-19.

Un mare sportiv român a fost răpus de Covid-19. Avea doar 63 de ani. „Federaţia Română de Baschet anunţă cu multă tristeţe şi profund regret trecerea în nefiinţă a fostului mare internaţional Anton Netolitzchi.

În vârstă de numai 63 de ani, cel mai titrat jucător al CSA Steaua Bucuresti s-a stins din viata, astăzi, la secţia ATI a Spitalului Colentina, după o lungă şi grea suferinţă cauzată de virusul Sars-Cov-2, la numai patru luni de la decesul fratelui sau Valerian Netolitzchi!”, se arată într-un comunicat remis de Federaţia Română Baschet.

Aceeaşi sursă a notat că Netolitzchi a fost unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria baschetului românesc. El a început acest sport la 10 ani, iar în 1977 a ajuns la Steaua Bucureşti.

Toată cariera, el a evoluat doar pentru această echipă de club, până în 1993. Anton Netolitzchi a avut 130 de selecţii în naţionala de baschet a României. Totodată, el a cucerit 11 titluri de campion cu Steaua Bucureşti.

Un mare sportiv român a fost răpus de Covid-19

Primul dintre ele a venit în 1978, ultimul în 1991, iar în 1993 a câştigat şi Cupa României. Cu echipa naţională de seniori  a participat la 4 ediţii ale Campionatelor Europene şi ale Cupei Balcanice interţări. După ce a renunţat la cariera de jucător, a fost antrenor în cadrul secţiei de baschet a echipei roş-albastre, atât la seniori, cât şi la tineret. Până la începutul anilor 2000 a ocupat această funcţie.

Anton Netolitzchi

Altfel, FRB a anunţat pe site-ul oficial (frbaschet.ro) o mare performanţă pentru baschetul feminin românesc: „Singura reprezentanta a baschetului feminin romanesc care este prezenta pe scena europeana in actualul sezon, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, a reusit, marti seara, sa se califice, in premiera, in sferturile de finala ale EuroCup Women, editia 2020-2021.

Baschetbalistele pregatite de antrenorul Zoran Mikes au acces in faza superioara a celei de-a doua competitii continentale derulata sub egida FIBA dupa ce au dispus, in prelungiri, de incomoda grupare spaniola Lointek Gernika Bizkaia, cu scorul de 76-73 (26-14, 15-17, 16-10, 10-26, 9-6).

In sferturile de finala, multipla campioana a baschetului feminin romanesc va da ochii, joi seara, de la ora 19:00, cu puternica echipa italiana Reyer Venezia, care a dispus marti seara de gruparea poloneza InvestInTheWest Enea Gorzow, cu scorul de 72-63.”