Evenimentul Zilei > Sport > Vești bune despre marele fotbalist Mario Agiu, dublu campion cu Steaua București
Vești bune despre marele fotbalist Mario Agiu, dublu campion cu Steaua București

Vești bune despre marele fotbalist Mario Agiu, dublu campion cu Steaua București

O știre tristă a circulat luni seara despre Mario Agiu, fost dublu campion alături de echipa de legendă a fotbalului nostru, Steaua București, castigător de asemenea a două Cupe ale României, dar și un apreciat antrenor de copii. Din fericire, știrea a fost infirmată de fiica sa.

Jurnalistul Daniel Nanu a anunţat luni seară, pe pagina sa de Facebook, că fostul fundaş al Stelei, Rapidului şi Oţelului Galaţi, Mario Agiu, s-a stins din viaţă la vârsta de 64 de ani. Din fericire, informația a fost infirmată de fiica acestuia, Andreea Agiu, fiica fostului fotbalist.

Mario Agiu a jucat la Steaua Bucureşti 125 de partide, din 1975 până în 1981, şi a marcat 3 goluri. După trei ani petrecuţi la CS Târgovişte, acesta a ajuns la rivala „militarilor”, Rapid Bucureşti, unde a evoluat două sezoane, 1984-1986, disputând 59 de partide, în care a reuşit să marcheze 13 goluri.

Vreme de 7 ani, Agiu evoluează ca stoper  în 131 de meciuri, reuşind să marcheze de 3 ori. Câştigă de două ori titlul și tot de atâtea ori Cupa României. În perioada petrecută la echipa militară este selecţionat la naţionala de juniori, naţionala de tineret, cea olimpică şi naţionala B.

Agiu şi-a încheiat cariera la Oţelul Galaţi, în 1990, după 4 ani petrecuţi pe malul Dunării pe postul de fundaș central.  A jucat 125 meciuri și a înscris 3 de goluri pentru echipa din Ghencea, unde a câștigat două titluri de campion. A antrenat în sezonul 1983-1984 echipa CH Chindia Târgoviște, dar și grupe de juniori de la alte cluburi. Agiu s-a retras la finalul ediţiei de campionat 1989-1990. A fost observator din partea Ligii Profesioniste de Fotbal la Liga I.

Deși foarte discret, totuși în anul 2016, relatează Libertatea, fostul fotbalist stelist, comisar antifraudă la o firmă de asigurări în acea perioadă, a avut o răbufnire la adresa controversatului Cristi Borcea. Fostul șef la Dinamo, aflat în pușcărie la vremea respectivă, ale cărui povești despre copiii rezultați din multiplele sale relații amoroase au inundat spațiul public, a provocat o reacție virulentă din partea fostului stelist, care a ținut să își arate indignarea pe o rețea de socializare.

Sursă foto: Facebook Marin Agiu

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: