BBC a confirmat că Martin Bashir este „grav” bolnav după ce a contractat Covid-19, conform unui purtător de cuvând al televiziunii britanice.

În acest context, familia cunoscutului jurnalist în vârstă de 57 de ani traversează momente foarte grele, mai ales că au apărut şi complicaţii generate de boală.

Bashir e un corespondent al BBC, celebru mai ales pentru interviul său cu Prințesa Diana, care a fost readus în prim-plan într-un documentar difuzat pe Channel 4.

Colegii i-au transmis refacere rapidă

Un purtător de cuvânt a declarat pentru Daily Star Online: „Ne pare rău să spunem că Martin este grav bolnav din cauza complicațiillor legate de Covid-19.

Toţi cei de la BBC îi doresc o recuperare completă. Am cere ca intimitatea sa și a familiei sale să fie respectată în acest moment.”

Cei care îi urmăreau pe Martin Bashir bănuiau că ar fi păţit ceva, mai ales că apreciatul corespondent BBC News Religious Affairs a lipsit mult de pe rețelele de socializare recent în ultima perioadă.

Cu toate acestea, este sigur că va fi un bâzâit în jurul său în această săptămână, întrucât interviul său Panorama din 1995 cu prințesa Diana este readus în lumina reflectoarelor.

Au trecut aproape 16 ani

În 1995, Bashir realiza un interviu-eveniment cu Prinţesa Diana, dar acel demers jurnalistic n-a fost scutit de câteva controverse.

Acestea au fost discutate miercuri seara, în documentarul „Diana: Adevărul din spatele interviului”, în care este analizată etica din jurul discuţiei.

Se presupune că Diana a acceptat interviul după ce fratelui ei, Earl Spencer, i-au arătate extrase bancare falsificate şi create de cineva care lucra pentru BBC.

Potrivit acestora, ele conţineau plăți în valoare de 10.500 de lire sterline de la două companii – una fiind News International și alta inventată.

BBC a confirmat totul

La acea vreme, reprezentanţii BBC au confirmat că documentul i-a fost arătat lui Earl Spencer, dar şi că au primit o scrisoare de la Diana prin care confirma că nu acesta este motivul pentru care a vrut interviul.

„BBC nu mai posedă o copie fizică a acestei note, iar aceasta nu a putut fi dezvăluită sub FOI în 2007 şi nici acum.

(n.r. – Freedom of information – o referire la dreptul legal de acces al publicului la informațiile deținute de agențiile guvernamentale și autoritățile publice)

Dar existența sa este documentată în evidența BBC și a fost văzută, la momentul respectiv, de conducerea BBC.

Întrebările legate de „batjocura” cu extrasele de cont bancare au fost tratate în presă acum un sfert de secol.

Înregistrările BBC din acea perioadă indică faptul că, deși înțelegem că documentele i-au fost prezentate lui Earl Spencer, acestea nu au fost prezentate prințesei de Țara Galilor și că ea a confirmat că nu au jucat niciun rol în decizia ei de a da ceea ce a fost și este încă unul dintre cele mai iconice interviuri din ultima jumătate a secolului al XX-lea.”

Foto: Martin Bashir

sursa: dailystar.co.uk