HOŢ CU EPOLEŢI. Un fost poliţist a furat mai mulţi SACI CU BANI

HOŢ CU EPOLEŢI. Un fost poliţist a furat mai mulţi SACI CU BANI

Un fost angajat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava este acuzat că a furat mai mulţi saci cu bani de la firma de transport la care se angajase după ce a ieşit la pensie.

Respectivul, Gheorghe Peniuc (51 de ani), este angajat la SC Bidepa Suceava, şi era unul dintre cei doi agenţi înarmaţi care transportau cu o dubă blindată la bancă,  banii agenţilor economici cu care societatea avea contract.

La sfârşitul săptămânii trecute, directorul Bidepa Suceava, colonel ( r) Sorin-Vasile Luchian, fost şef al poliţiei oraşului sucevean Salcea, a fost sesizat că nu mai puţin de 41.000 de lei nu au mai ajuns la bancă.

Directorul Bidepa a sesizat poliţia, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că au fost patru transporturi de bani, în perioada 27 iulie -23 august a.c., iar la fiecare dintre acestea a dispărut câte un sac cu bani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anchetatorii poliţiei l-au identificat ca principal suspect pe Gheorghe Peniuc, un fost coleg de-al lor, ieşit la pensie de câţiva ani. Acesta şi-a recunoscut fapta, însă a negat că ar fi sustras patru saci, susţinând că a luat doar trei. Interesant este că, potrivit surselor noastre, în cei trei saci sustraşi de Peniuc, erau în jur de 15.000 de lei.

În cel de-al patrulea, însă, sac despre care nu se ştie unde a dispărut, erau nu mai puţin de 26.000 de lei. Ce a făcut fostul poliţist cu banii? "I-a cheltuit în interes personal", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava, fără a oferi alte amănunte.

Foşti colegi de-ai lui Gheorghe Peniuc susţin că acesta avea datorii la o bancă din Suceava, după ce girase pentru un împrumut făcut de un verişor de-al lui. Verişorul a plecat în străinătate, nu şi-a mai plătit ratele, iar banca l-a încolţit pe girant, nimeni altul decât fostul poliţist.

Surse din cadrul IPJ Suceava ne-au mai mărturisit că fostul poliţist Peniuc, care a lucrat o perioadă la arestul poliţiei judeţene, obişnuia să joace la loto şi nu este exclus ca sacii de bani să-i fi băgat la 6 din 49, în speranţa că va pune mâna pe marele pot şi va reuşi să-şi acopere datoriile, să restituie banii luaţi şi astfel să scape de toate problemele.

Nu a fost să fie aşa, iar fostul om al legii s-a ales cu o nouă belea. Întrebarea pe care şi-au pus-o mai toţi cei care au citit sau au auzit despre acest caz a fost ce a făcut fostul poliţistul cu sacii de bani. "I-a cheltuit în interes personal", susţinea sec poliţia. Pe ce anume?

Foşti colegi de-ai lui Gheorghe Peniuc susţin că acesta era un împătimit judecător la loto şi că nu e exclus ca acesta, în speranţa că va prinde un premiu mare, să fi băgat banii la 6 din 49.

"Cercetările sunt continuate de ofiţerii Serviciului Investigarea Fraudelor sub aspectul comiterii infracţiunii de delapidare, în vederea identificării persoanei ce a sustras al patrulea sac şi recuperarea prejudiciului", se precizează într-un comunicat al IPJ Suceava.