Evenimentul Zilei > Justitie > Dosar pentru ucidere din culpă în cazul dublului accident aviatic de la Constanța a fost deschis. Ce au descoperit anchetatorii
Dosar pentru ucidere din culpă în cazul dublului accident aviatic de la Constanța a fost deschis. Ce au descoperit anchetatorii

Dosar pentru ucidere din culpă în cazul dublului accident aviatic de la Constanța a fost deschis. Ce au descoperit anchetatorii

S-a deschis un dosar penal pentru neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și ucidere din culpă în cazul dublului accident aviatic. Tragedia s-a produs miercuri seara în județul Constanța. Verificările nu au luat sfârșit.

Parchetul de lângă Tribunalul Militar București a anunțat că un dosar penal pentru neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și ucidere din culpă a fost deschis. Vinovații din dublul accident aviatic de miercuri seară din județul Constanța vor fi aspru sancționați.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, miercuri, pe rolul Parchetului a fost înregistrat un dosar penal privind prăbușirea celor două aeronave, respectiv un avion MIG 21 LANCER și un elicopter IAR 330 PUMA aparținând Forțelor Aeriene Române.

Tragicul incident a avut loc în zona localităților Cogealac și Gura Dobrogei, județul Constanța. Doi procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au ajuns de urgență la locul accidentului. Aceștia au fost însoțiți de polițiști, criminaliști și oficiali ai Institutului Național pentru Cercetare Aerospațială, I.S.U. Constanța. Un cuvânt de spus au avut și comisiile de cercetare din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene.

Noi detalii despre dublul accident aviatic din Constanța

Autoritățile nu au încetat verificările. Urmează să se afle rezultatul necropsiilor și a expertizelor medico-legale genetice ale victimelor.

„După finalizarea cercetării la fața locului urmează să se dispună o expertiză tehnico-judiciară în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentelor și să se solicite documentele referitoare la misiunile pe care le executau cele două aparate de zbor. De asemenea, se va proceda la identificarea și audierea tuturor persoanelor care pot contribui la lămurirea situației de fapt.
Din datele și informațiile obținute până în prezent rezultă că în evenimentele anchetate și-au pierdut viața opt militari din cadrul M.Ap.N. (pilotul avionului MIG 21 LANCER și întregul echipaj al elicopterului IAR 330 PUMA)”, au transmis procurorii.

Autoritățile au început urmărirea penală în rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale se securitate și sănătate în muncă și ucidere din culpă, potrivit mediafax.