Evenimentul Zilei > Actualitate > Un cuplu testat pozitiv pentru Covid, arestat în avion după ce a fugit din carantină. Cei doi se întorseseră din Africa de Sud
Un cuplu testat pozitiv pentru Covid, arestat în avion după ce a fugit din carantină. Cei doi se întorseseră din Africa de Sud

Un cuplu testat pozitiv pentru Covid, arestat în avion după ce a fugit din carantină. Cei doi se întorseseră din Africa de Sud

Un cuplu care a fost testat pozitiv pentru COVID-19 a fost arestat după ce a fugit dintr-un hotel din Olanda unde erau carantinați înainte ca aeronava să decoleze spre Spania. Este vorba despre un bărbat spaniol și o femeie portugheză. 

Cei doi au fost arestați într-un avion pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, chiar înainte ca aeronava să decoleze spre Spania. Cei doi se întorseseră recent din Africa de Sud, spus surse locale.

Două persoane, dintre care una testată pozitiv cu coronavirus, au fost arestate pe aeroportul Schiphol din Amsterdam după ce au fugit din hotelul în care au fost puse în carantină la întoarcerea din Africa de Sud, unde a izbucnit focarul Covid cu noua variantă Omicron.

Un cuplu a fost arestat după ce a scăpat din carantina hotelului, a declarat poliția olandeză

Aceștia au adăugat că arestările au avut loc într-un avion care urma să decoleze. Cuplul, un bărbat de 30 de ani din Spania și o portugheză de 28 de ani, au fost predați autorităților sanitare, a declarat poliția.

Una dintre persoanele care au evadat a fost pozitivă cu COVID-19.  Aceasta vine după ce autoritatea olandeză de sănătate publică a declarat duminică că 13 persoane care au sosit cu zboruri din Africa de Sud au fost până acum testate pozitiv pentru o nouă variantă de coronavirus, Omicron.

Un total de 61 de persoane sosite din zonă au fost testate pozitiv pentru virus, dar poliția nu a precizat imediat dacă cuplul care a scăpat din carantină a sosit de acolo. Multe țări au impus restricții de călătorie pentru noua variantă de coronavirus, care a fost etichetată de Organizația Mondială a Sănătății drept „variantă de îngrijorare”.

Agenția de sănătate a ONU a spus că dovezile preliminare sugerează un risc crescut de infecție

Cuplul s-a cazat la un hotel pentru carantină din regiunea Kennmerland, unde călătorii din Africa de Sud care au fost testați pozitiv pentru COVID-19 se autoizolează. Dintre cei peste 600 de pasageri de pe două zboruri din Cape Town și Johannesburg, 61 au fost testați pozitiv pentru COVID-19 – iar 13 dintre ei au fost infectați cu varianta Omicron .

Arestarea lor a fost făcută „fără violență”, mai spun polițiștii. Responsabilii cu securitatea hotelului asigură că oaspeții rămân izolați, în timp ce poliția din afara hotelului se asigură că nimeni nu intră în incintă, anunţă euronews.