Directorul Institutului internațional de vaccinuri din Seul, fost colonel în armata SUA, unde a lucrat timp de 20 de ani la unul dintre cele mai importante programe ale armatei americane, a vorbit la Antena 3, în exclusivitate, despre natura coronavirusului şi teoriile conspiraţiei.

Dr. Jerome Kim a spus în emisiune că virusul Sars CoV-2 nu este creat în laborator, ci de natură, prezentând dovezi în acest sens.

„S-ar fi văzut urmele, dacă era creat în laborator. Modificare în laborator lasă ”amprente”, a explicat dr. Jerome Kim, sâmbătă, la emisiunea Descoperiţi, de la Antena 3.

Virusurile se transmit de la animal la om, ele există. Sars CoV-2 este un astfel de virus şi aceste virusuri pot duce la o pandemie, a mai spus dr. Jerome Kim. Întrebat despre teoriile conspiraţiei, conform cărora, odată cu injectarea ar fi posibilă implantarea unui microchip, medicul a vorbit de SF. „E o teorie a conspiraţiei. E ceva de domeniul SF. Se pot introduce microchipuri la animale.

Nu facem aşa ceva la oameni. Se respectă nişte standarde de intimitate personală, nu ar trebui să dea naştere la dezbateri”, a punctat dr. Jerome Kim, şeful Institutului internațional de vaccinuri din Seul.

Expertul a mai precizat că vaccinurile sunt date persoanelor sănătoase, ”deci nu putem face compromisuri în ceea ce privește siguranța”.

Întrebat dacă o persoană care a fost infectată cu Covid-19 poate fi reinfectată, dr Kerome Kim a explicat: ”Există câteva informații care sugerează persoanelor care au dobândit o infecție, pot rezista la o a doua expunere la virusuri. Cu alte cuvinte, răspunsurile imune sau protectoare, generate în mod natural de organism pot controla, elimina și proteja o persoană împotriva viitoarelor infecții”.