Coşul de evacuare a aparatului de gătit nu era izolat corespunzător faţă de materialele combustibilele, iar incendiul s-a produs din cauza efectului termic.
Focul a ars mocnit, iar când a fost observat, în jurul orei 19:20, era deja prea târziu.
Zece autospeciale de pompieri au fost trimise la faţa locului, iar Bulevardul 1 Mai, una din principalele artere din Suceava a fost blocat.
„A ieşit colega de la chioşc şi mi-a spus să ies afară, că arde, am ieşit şi era tot un fum, un fum negru imens… flăcări, tot era negru, nu se mai vedea primăria, nimic, nimic… m-am speriat, vă daţi seama”, mărturisea aseară angajata unei alte societăţi comerciale cu sediul în apropierea celor două localuri.
Incendiul a fost lichidat în jurul orei 22:30, flăcările făcând scrum întreg restaurantul „Hollywood” şi provocând pagube la astereala din pub-ul „La Bibliotecă”.
Valoarea pagubelor a fost estimată într-o primă fază la circa 300.000 de euro.
Sute de curioşi s-au adunat să vadă ce se întâmplă, iar poliţia locală, jandarmeria şi agenţi din cadrul poliţiei municipiului au fost nevoiţi să îi îndepărteze din faţa primăriei.
„Ceea ce am putut face a fost să asigurăm un perimetru de siguranţă, în primă fază era un incendiu relativ ascuns, nu se vedea nimic, apoi însă a răbufnit. Era un nor imens de fum”, a declarat la faţa locului viceprimarul Ovidiu Doroftei.