Un bărbat deghizat într-o bătrână a încercat să distrugă celebra pictură Mona Lisa. A aruncat cu prăjituri în ea în văzul tuturor. „Mi se pare ireal”

Un bărbat deghizat într-o bătrână a încercat să distrugă celebra pictură Mona Lisa. A aruncat cu prăjituri în ea în văzul tuturor. „Mi se pare ireal” Mona Lisa ar urma să fie mutată la subsolul muzeului. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Un bărbat îmbrăcat în haine de femeie și cu o perucă a aruncat cu o prăjitură în Mona Lisa lui Leonardo da Vinci, faimoasa pictură expusă în Muzeul Luvru din Paris. Internauții au rămas șocați de gestul făcut, mai ales că s-a întâmplat în văzul tuturor.

Un bărbat deghizat în femeie și într-un scaun cu rotile a intrat în Muzeul Luvru din Paris și a aruncat o prăjitură cu frișcă în faimoasa capodoperă, Mona Lisa lui Leonardo da Vinci. Cu toate astea, sticla care protejează tabloul a împiedicat deteriorarea pânzei, iar autoritățile au depistat că gestul a fost făcut intenționat și că vinovatul nu avea probleme de sănătate.

Filmările cu incidentul au devenit virale pe rețelele sociale, iar oamenii s-au revoltat.

„Mi se pare ireal, dar un bărbat îmbrăcât ca o bătrână s-a ridicat dintr-un scaun cu rotile și a încercat să spargă sticla de protecție a Giocondei. Apoi a aruncat cu tort pe geam și cu trandafiri în jurul lui înainte de a fi preluat de forțele de securitate”, a scris un utilizator Twitter.

Ne puteți urmări și pe Google News

A vrut să distrugă tabloul lui da Vinci

Într-o altă înregistrare video se observă cum bărbatul a fost scos cu forța afară de către agenții de securitate ai muzeului.

„Gândiți-vă la Pământ. Există oameni care distrug Pământul. Gândiți-vă la asta. Artiștii vă spun: „gândiți-vă la Pământ”. Toți artiștii, gândiți-vă la Pământ. De aceea am făcut asta. Gândiți-vă la planetă”, a strigat bărbatul, potrivit BFM TV.

Sursa: captura

Nu este prima dată când faimoasa pictură a lui Leonardo da Vinci, Mona Lisa, riscă să fie distrusă. În august 2009, un alt turist a aruncat o ceașcă în geamul de protecție. În 1974, în Tokyo, o persoană a vrut să picteze pânza cu ajutorul unui spray roșu. În 1957, un bolivian a aruncat cu o piatră în tablou. Potrivit Le Monde, el a declarat la momentul respectiv: „Aveam o piatră în buzunar și, dintr-o dată, mi-a venit ideea de a o arunca…”.

Cât costă să vezi tabloul Mona Lisa?

Un pasionat de artă a plătit peste 80.000 de euro pentru a putea admira de unul singur tabloul„Mona Lisa” al lui Leonardo da Vinci. Acesta a avut marea oportunitatate după ce a câștigat la o licitație organizată de muzeul Luvru din Paris.

Un alt pasionat a cumpărat un tur privat al muzeului, cu directorul Jean-Luc Martinez pe post de ghid turistic (cost: 38.000 de euro). S-a achiziționat și un tur de noapte al muzeului Luvru, la lumina torţelor, la aceeaşi valoare de 38.000 de euro.