Evenimentul Zilei > International > Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe liniile electrice în SUA, declanșând o pană de curent majoră
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe liniile electrice în SUA, declanșând o pană de curent majoră

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe liniile electrice în SUA, declanșând o pană de curent majoră

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit aseară pe liniile de electricitate în statul american Maryland, declanșând o pană de curent de amploare în comitatul Montgomery, a relatat Washington Post citând autoritățile locale.

Nu au existat victime colaterale în urma incidentului, însă peste 90.000 de locuințe și întreprinderi au fost afectate din cauza penei de curent în tot comitatul. Accidentul a avut loc în Gaithersburg, un oraș cu 69.000 de locuitori, situat la aproximativ 39 de kilometri nord-vest de Washington, D.C.

Aeronava s-a prăbuşit în jurul orei locale 17:30 (22:30 GMT) în condiţii de ceaţă şi umezeală în comunitatea suburbană Montgomery Village, Maryland, conform serviciului de pompieri şi salvare. Avionul a fost prins în liniile electrice la aproximativ 30 de metri de sol.

Două persoane, salvate luni dimineață

Două persoane au fost scoase dintr-un avion de mici dimensiuni luni dimineață în Maryland, la câteva ore după ce s-au prăbușit pe liniile de electricitate, provocând întreruperi de curent pe scară largă în comitatul din jur. Operațiunea de salvare a acestora a durat câteva ore.

Șeful pompierilor din comitatul Montgomery, Scott Goldstein, a declarat că avionul a fost fixat de turn la ora 00:16, iar primul ocupant a fost scos din avion la ora 00:25. Cel de-al doilea ocupant a fost scos la ora 00:36.

Goldstein nu a precizat care dintre bărbați, identificați de poliția statală din Maryland ca fiind pilotul Patrick Merkle, 65 de ani, din Washington, D.C., și pasagerul Jan Williams, 66 de ani, din Louisiana, au fost salvați primii din avionul care a rămas blocat la aproximativ 30 de metri deasupra solului.

Cei doi pasageri au suferit răni grave

Șeful pompierilor a precizat că ambii bărbați au suferit „răni grave” în urma prăbușirii și că a fost vorba și de hipotermie. Ambii bărbați au fost transportați la unități locale de traumatologie cu răni care nu le pun viața în pericol, a precizat Goldstein.

Înregistrarea video a arătat un avion alb de mici dimensiuni poziționat cu vârful în sus, lângă un turn de electricitate. O înregistrare video în direct a unui post de televiziune local a arătat că avionul a rămas blocat în turnul de transmisie după ora 20.00.

Compania de utilități Pepco anunțase că aproximativ 120.000 de clienți au rămas fără curent electric în Montgomery County. La momentul salvării, cea mai mare parte a energiei electrice fusese restabilită în comitat, în afara locului accidentului. Goldstein a declarat că următorii pași au fost securizarea avionului, îndepărtarea acestuia, iar apoi liniile de alimentare vor fi reîncordate și reconectate.

Piringer a declarat că școlile din comitatul Montgomery au anunțat că vor fi închise luni.