Evenimentul Zilei > Actualitate > Umor britanic. Girafă botezată după prima persoană vaccinată împotriva COVID
Umor britanic. Girafă botezată după prima persoană vaccinată împotriva COVID

Umor britanic. Girafă botezată după prima persoană vaccinată împotriva COVID

Un pui de girafă care a venit pe lume într-o grădină zoologică din Marea Britanie a primit numele de Margaret, în onoarea primei persoane care a fost vaccinată împotriva COVID-19.

Îngrijitorii de la grădina zoologică Whipsnade Zoo, din nordul capitalei Londra, au hotărât să boteze puiul de girafă în onoarea lui Margaret Keenan, în vârstă de 90 de ani, prima persoană din lume care a fost vaccinată împotriva noului coronavirus. La baza deciziei a stat și faptul că ambele evenimente, vaccinarea și venirea pe lume a puiului, s-au petrecut cam în același timp.

„Venirea pe lume a girafei noastre dragi în aceeaşi zi şi, de fapt, la aceeaşi oră cu mult aşteptatul moment al primei vaccinări împotriva COVID-19 reprezintă un adevărat moment de speranţă, unul pe care suntem atât de dornici să-l sărbătorim şi să ni-l amintim”, a spus Mark Holden, coordonatorul echipei de îngrijitori de la Whipsnade Zoo.

Reprezentanții grădinii zoologice au precizat că puiul de girafă Margaret aparţine unei subspecii de girafe ameninţate cu dispariţia, din care au rămas mai puţin de 9.000 de exemplare la nivel mondial.

„Sperăm din suflet că Margaret Keenan va putea veni să-şi vadă tiza cât de curând, ca să putem să le facem cunoştinţă faţă în faţă”, a mai spus Mark Holden.

Cine este Margaret Keenan

Margaret Keenan, în vârstă de 90 de ani, din Marea Britanie, a devenit prima persoană din lume căreia i s-a administrat vaccinul dezvoltat de asocierea formată din compania germană BioNTech şi gigantul farmaceutic american Pfizer.

În ziua vaccinării, marți, 8 decembrie, femeia s-a trezit devreme şi a mers la spitalul local din Coventry, în centrul Angliei, unde s-a vaccinat, la ora 6:31 GMT, cu o săptămână înainte de a împlini 91 de ani.

„Este cel mai bun cadou de naştere timpuriu pe care mi l-aş putea dori pentru că înseamnă că în cele din urmă pot aştepta cu nerăbdare să-mi petrec timpul cu familia şi prietenii mei de Anul Nou după ce am stat singură mare parte din an”, a spus Margaret Keenan la scurtă vreme după ce s-a vaccinat.

Marţi a debutat, în Marea Britanie, campania de vaccinare împotriva noului coronavirus. Pentru aceasta, autoritățile britanice au comandat 40 de milioane de doze de vaccin, cu ajutorul cărora vor fi protejate 20 de milioane de persoane, dat fiind că este nevoie de două administrări.