Evenimentul Zilei > Sport > Umilită de Suedia, pe „Arena Națională”, România mai poate ajunge la EURO doar după un meci de baraj
Umilită de Suedia, pe „Arena Națională”, România mai poate ajunge la EURO doar după un meci de baraj

Umilită de Suedia, pe „Arena Națională”, România mai poate ajunge la EURO doar după un meci de baraj

Naționala de fotbal a României are șanse reduse de-a mai ajunge la turneul final din 2020

Naționala de fotbal a României a fost făcută K.O, de Suedia, în partida jucată, vineri, pe „Arena Națională”, în preliminariile Campionatului European din 2020. „Tricolorii” au pierdut cu scorul de 0-2, după o confruntare în care au fost dominați la toate capitolele de nordici. Suedezii au rezolvat jocul în prima repriză, după reușitele lui Marcus Berg (18) și Robin Quaison (34), apoi au jucat la fel de dezinvolt și fără să fie deranjați de adversari.

Cosmin Contra l-a titularizat în premieră pe Vasile Mogoș, pe postul de fundaș dreapta, iar jucătorul de la Cremonese a greșit flagrant, alături de Ciprian Deac, la primul gol.

Tot vineri, în Grupa E, Spania a învins Malta, acasă, scor 7-0, Norvegia a trecut pe teren propriu de Insulele Feroe, scor 4-0. Cu o etapă înainte de final, clasamentul arată astfel: 1. Spania 23p, 2. Suedia 18p, 3. România 14p, 4. Norvegia 14p, 5. Malta 3p, 6. Insulele Feroe 3p.

România nu mai are șanse de calificare după aceste preliminarii, dar mai poate ajunge la turneul final după două meciuri de baraj ce se vor disputa în luna martie a anului viitor și vor conta pentru play-off-ul Ligii Națiunulor. Mai întâi, România va disputa o semifinală, în deplasare, apoi, dacă va fi cazul, finala, pe teren advers sau acasă, asta depinzând în urma tragerii la sorți. În semifinale, am putea întâlni Scoția sau Islanda. Luni, de la ora 21.45, „tricolorii” înfruntă Spania, la Madrid, de la ora 21.45.