Evenimentul ZileiSocialUltimul „gadget” din România. Ochelarii care te droghează și te fac beat

Ultimul „gadget” din România. Ochelarii care te droghează și te fac beat

Ultimul „gadget” din România. Ochelarii care te droghează și te fac beat
Agenţia Naţională Antidrog a achiziţionat anul acesta 144 de perechi de ochelari care simulează efectele consumului de alcool şi droguri.

În scopul prevenirii consumului de substanțe psihotrope, ANA (Agenția Națională Antidrog) a achizioționat mai multe perechi de ochelari care mimează consumul de alcool și droguri. Acestea vor fi folosite pentru demonstrații interactive, în speranța în care tinerii nu-și vor mai pune în pericol viața, scrie Agerpres.

Conform sursei citate, specialiştii Centrelor de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog din cadrul ANA vor folosi, în activităţile lor, toate cele trei tipuri de ochelari (ochelarii care induc efectele consumului de alcool, ochelarii care induc efectele consumului de alcool în versiunea de noapte şi ochelarii care induc efectele consumului de droguri) care simulează în mod impresionant starea de deteriorare produsă de alcool sau alte substanţe psihotrope.

„Vor fi abordate teme precum „Petreceri cu alcool şi droguri” sau „Întoarcerea acasă de la o petrecere”, prin care tinerii vor experimenta, cu ajutorul acestui tip de ochelari, efectele negative şi riscurile la care se expun atunci când consumă alcool sau droguri.

Prevenirea consumului şi dependenţei de droguri folosind ochelarii care imită starea de intoxicare se orientează spre realităţile vieţii tinerilor şi se adresează acestora atât pe plan emoţional, cât şi raţional.

Testarea ochelarilor care simulează efectele consumului de alcool şi droguri este atractivă pentru toate grupele vizate, participanţii trăind, astfel, o realitate deformată”, precizează ANA.


Accesează: