Ultimul anunț despre certificatul verde în România. Raed Arafat a spus-o răspicat

Ultimul anunț despre certificatul verde în România. Raed Arafat a spus-o răspicat Sursa: EVZ

Folosirea certificatului COVID la intrarea în diferite locații nu trebuie eliminată. Alexandru Rafila nu cedează și consideră că momentan, este absolut necesară menținerea acestei restricții. Șeful DSU este de părere că situația trebuie analizată de specialiștii epidemiologi.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a vorbit despre situația actuală din România și susține că certificatul verde nu trebuie să fie eliminat. Oficialul este de părere că problema trebuie analizată de epidemiologi, însă există și o discuție la nivelul Parlamentului în acest sens.

Șeful DSU nu cedează și susține că folosirea certificatului la intrarea în diferite locații trebuie să continue, nicidecum să fie eliminată. Rata de vaccinare din România nu este la nivelul care să permită ridicarea unor astfel de restricții.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Noi folosim certificatul COVID pentru persoanele care nu sunt angajate şi care intră în unele zone. Da, pentru asta există utilitate clară. Pentru partea cealaltă - există o discuţie la Parlament şi nu pot să vă spun care ar fi impactul dacă s-ar discuta să se implementeze peste o perioadă.

Trebuie analizat, trebuie văzut de către colegii epidemiologi şi este o discuţie la nivelul Parlamentului în acest sens. Dar folosirea certificatului la intrarea în diferite locaţii, în diferite zone, consider că, la acest moment, da, trebuie să continue", a afirmat Raed Arafat, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria,.

Vaccinarea, singura soluție pentru a ține în frâu pandemia

În cadrul declarației de presă, șeful DSU a declarat că soluția pentru a evita îmbolnăvirea gravă, intrarea în spital și mai ales decesul rămâne vaccinarea.

„Vaccinarea rămâne soluţia pentru a evita îmbolnăvirea gravă, intrarea în secţia de ATI, intrarea în spital şi mai ales decesul.

Am văzut că, din păcate, dintre persoanele tinere care au decedat în ultimele 24 de ore niciuna nu era vaccinată, iar procentul celor care decedează, dintre cei care sunt la ATI, sunt în mare majoritate persoane nevaccinate, situaţie ce putea să fie prevenită, dacă erau vaccinaţi”, a mai declarat Raed Arafat.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 19.105 cazuri noi de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. În acest interval de timp 43 de persoane și-au pierdut viața, dintre care patru anterioare intervalului de referință. Este un record al numărului infectărilor de la începutul pandemiei în România.