EXCLUSIV. Lovitură devastatoare pentru Arafat! A greșit pandemia? „Trebuie să fii psihopat" VIDEO

EXCLUSIV. Lovitură devastatoare pentru Arafat! A greșit pandemia? „Trebuie să fii psihopat" VIDEO Sursă: Gov.ro

Medicul Monica Pop a fost de multe ori una dintre vocile publice care au criticat decidenții încă de la debutul pandemiei. Invitată în podcastul „Fără anestezie" moderat de medicul Lucian Duță, aceasta a lansat o serie de acuzații grave la adresa șefului DSU, legat de modul în care a gestionat criza sanitară. Și a adus argumente.

Monica Pop a mărturisit că îl cunoaște de mult pe Raed Arafat, însă consideră că acesta s-a schimbat foarte mult, în special de când a avut acces la funcții foarte înalte în stat. Mai precis, fostul director al celui mai mare spital de oftalmologie din țară îi reproșează Secretarului de stat că a greșit strategia încă de la debutul pandemiei.

Pop: Nu și-a recunoscut nicio greșeală

„A greșit flagrant. Trebuie să fii psihopat ca medic să vii să spui că ceva e sigur. Sigur nu există în medicină. Pe urmă că vaccinații nu se infectează... Trebuia să se retragă. Nu și-a recunoscut nicio greșeală. Nu a spus nimeni un gând bun pentru oamenii din țara asta. Oamenii care nu știau ce să mai creadă au căzut psihic. Într-o noapte mi-a scris un domn care vroia să se sinucidă", a explicat medicul.

Monica Pop

Sursa: Arhiva EVZ

Moderatorul Lucian Duță a povestit cazul unuia dintre colegii săi care s-a aruncat pe geam. Din fericire s-a ales doar cu traumatisme. „Presiunea psihologică pusă de stat a fost enormă. Era medic chirurg". Medicul Duță a admis că mai ales la începutul pandemiei „impactul psihologic a fost foarte puternic".

Ne puteți urmări și pe Google News

Câți oameni și-au pierdut viața? E un delir de putere"

Monica Pop s-a declarat revoltată că la debutul pandemiei Raed Afarat a monopolizat instituțiile medicale astfel că cei cu boli cronice sau patologii grave au fost marginalizați, unii pierzându-și chiar viața. „Mai este un lucru foarte urât. În perioada de urgență a impus ca oamenii peste 65 de ani să nu iasă din casă. Nicio țară nu a mai făcut asta. E un arest. Este inimaginabil să blochezi oamenii în casă. (...)

Ce tâmpenie e asta să închizi policlinicile? Oamenii plătitori de taxe nu aveau acces. Sunt colegi care au dovezi câți oameni și-au pierdut viața. Am o droaie de pacienți care au rămas fără vedere. A închis medicina. În țara asta sunt 5 milioane de pacienți, nu au putut ajunge la specializările de care aveau nevoie", a opinat dr. Pop în studioul EVZ.

Ediția completă a unui interviu incendiar poate fi urmărită aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro