Dominic Raab, fostul secretar britanic pentru Brexit (care a demisionat în semn de protest faţă de acordul cu UE anunţat de premierul Theresa May), a promis să redeschidă înțelegerea comercială convenită între Theresa May și UE. Dar UE susține că renegocierea nu este o opțiune: Ori pleacă, ori rămân.

Indiferent cine câștigă postul de conducere, după May, timpul se scurge şi extinderea UE este valabilă până la 31 octombrie. Este puțin probabil ca o nouă înțelegere să poată fi negociată într-o perioadă atât de scurtă, chiar dacă UE este de acord să reintroducă aceste discuții. 

Problema complicată este și prezența unui contingent mare de euro-sceptici britanici care se află în Parlamentul European ca urmare a manifestării puternice a partidului lui Farage pe Brexit la alegerile europene. Cu toate acestea, UE va oferi Regatului Unit încă un termen limită pentru a-și da seama ce dorește. Până la expirarea termenului limită, "Marea Britanie va trebui să decidă dacă dorește o afacere oferită de UE, revocând în totalitate Brexit sau, luând drumul  Brexit-ului fără nicio înțelegere", notează Time.