Evenimentul Zilei > Politica > UDMR fuge, acum, de guvernare! Kelemen Hunor o refuză pe Dăncilă
UDMR fuge, acum, de guvernare! Kelemen Hunor o refuză pe Dăncilă

UDMR fuge, acum, de guvernare! Kelemen Hunor o refuză pe Dăncilă

Kelemen Hunor spune că formațiunea pe care o conduce nu are intenția de a susţine un Guvern minoritar PSD. UDMR e gata să voteze o eventuală moțiune de cenzură.

”Noi am luat o decizie în mai, când am spus înainte de europarlamentare că nu susţinem Guvernul PSD-ALDE, nu s-a schimbat nimic de atunci. Noi am votat o moţiune de cenzură în iunie, nu a trecut moţiunea de cenzură nici cu voturile noastre, nu a avut majoritate de 233 de voturi, deci de atunci nu s-a schimbat nimic.

Noi nu vedem în acest moment argumente pentru a susţine un Guvern care nu are o susţinere parlamentară, coaliţia nu mai există, părăsesc parlamentarii PSD grupurile parlamentare şi ieri câţiva au anunţat că vor pleca, continuă această mişcare în interiorul PSD. Noi nu găsim argumente, nu vedem raţionamentul pentru a susţine un Guvern minoritar. Deci toate speculaţiile sunt inutile şi nu au nici o bază (…).

Nu avem intenţia de a susţine un Guvern minoritar, nu avem intenţia de a intra într-un Guvern minoritar”, a spus Kelemen Hunor în timopul unei intervenții la RFI.

Liderul UDMR anunţă că formaţiunea sa va vota moţiunea de cenzură: ”În acest moment, problema este dacă cei care iniţiază moţiunile de cenzură îşi asumă guvernarea sau nu. Am înţeles că da, PNL-ul îşi asumă guvernarea. Trebuie să vină în acest moment cu câteva clarificări: cine va fi prim-ministru, cine vor fi miniştrii, ce program de guvernare pe termen scurt, eventual pe termen mai lung, pentru că acum există şansa reală să treacă moţiunea de cenzură”.

Sursa: România TV