“Din punctul nostru de vedere, da, coaliţia trebuie să meargă până la alegeri (generale – n.r.) şi nu avem motive să credem că cineva vrea să creeze în acest moment o ruptură sau vrea să creeze o instabilitate politică. Sigur, în perioada preelectorală, indiferent dacă vorbim de 2012 sau 2008, 2004 şi aşa mai departe, de fiecare dată în perioada preelectorală, când se stabilesc candidaţii şi strategia pentru campanie, apar fricţiuni şi chiar tensiuni între partide, formaţiuni politice – care sunt în coaliţie sau sunt în Opoziţie. (…) Dar întrebarea rămâne dacă după alegerile locale, dacă după ce candidaţii sunt stabiliţi şi în perioada de campanie electorală, colaborarea poate fi dusă mai departe. Eu cred că da, că este interesul naţional să nu avem o criză politică la nivel guvernamental şi noi nu avem niciun interes să fie o criză politică în această perioadă", a declarat Kelemen.

Liderul UDMR a amintit că şi în interiorul Opoziţiei sunt tensiuni în pre-campania electorală, nu doar în tabăra Puterii, deci nici acolo nu este un “rai politic", situaţie normală într-un an electoral.

“Dacă vă uitaţi la colegii noştri din Opoziţie, nici acolo nu cred că veţi avea impresia că ei trăiesc într-un rai politic. Şi acolo sunt nişte fricţiuni şi conflicte, cel puţin aşa văd eu. Dar sigur că eu nu văd realitatea aşa cum se vede din afară. Dar am aşa o vagă impresie că şi acolo sunt tensiuni, dar aşa se întâmplă în politică, într-un an electoral, în perioada preelectorală. Aceasta este realitatea şi trebuie să fim foarte sinceri, că nu se poate altfel", a mai spus Hunor Kelemen.