Evenimentul Zilei > Justitie > Ucigașul care și-a măcelărit iubita cu un ciob de sticlă a cerut reducerea pedepsei că nu i-a aruncat urechea în WC
Ucigașul care și-a măcelărit iubita cu un ciob de sticlă a cerut reducerea pedepsei că nu i-a aruncat urechea în WC

Ucigașul care și-a măcelărit iubita cu un ciob de sticlă a cerut reducerea pedepsei că nu i-a aruncat urechea în WC

Curtea de Apel Craiova a respins cererea șocantă formulată de Ion Jianu (foto), bărbatul de 52 de ani, din Motru, județul Gorj, care ceruse reducerea pedepsei de 30 de ani de închisoare, la care a fost condamnat de Tribunalul Gorj.

Motivul: nu toate faptele descrise de anchetatori ar fi fost reale. Cu tupeu, măcelarul din Motru susține că, deși i-a tăiat urechea iubitei de 34 de ani, care a murit în chinuri, el nu i-ar fi aruncat-o în vasul de la toaletă.

Procurorii au stabilit că Ion Jianu a ucis-o cu o ferocitate ieșită din comun pe iubita sa, pe motiv că ar fi surprins-o în timp ce îi trimitea mesaje unui alt bărbat. Crima a avut loc în noaptea de 30 spre 31 iulie 2017.

Timp de o oră, între 3.00 și 4.05 dimineața, Jianu i-a aplicat concubinei sale mai multe lovituri cu pumnii și cu o scândură și a izbit-o cu capul de perete, provocându-i leziuni care au condus la decesul acesteia.

De asemenea, „Jianu Ion a produs victimei suferințe mari, care depășesc cu mult suferințele inerente acțiunii de ucidere”, arată anchetatorii. Cruzimea ucigașului a fost descrisă de Parchetul Gorj care a transmis că „folosind, cel mai probabil, un fragment mai mare de sticlă, când victima se afla încă în viață, i-a secționat urechea dreaptă care a fost găsită în vasul de WC, printre resturi de țigări, așchii de lemn și fire de păr, i-a retezat părul în mod inegal cu același obiect tăietor, producându-i multiple plăgi tăiate la nivelul feței și a scalpului”. După ce și-a măcelărit iubita, Ion Jianu a sunat la 112 și a spus că victima s-a sinucis