Ucigaşul din Cernavodă, profil de psihopat

Ucigaşul din Cernavodă, profil de psihopat

Autorul dublului asasinat a fost arestat preventiv aseară, iar medicii legişti spun că Giani Deli-Iorga prezintă un profil psihologic aparte, de psihopat.

Giani Deli-Iorga, autorul dublei crime de la Cernavodă, a fost arestat aseară pentru 29 de zile, sub acuzaţia de omor deosebit de grav şi tâlhărie.

Bărbatul i-a ucis luni, cu mai multe lovituri de cuţit, pe soţii Elena şi Petre Garoafă, părinţii Gabrielei Mitu, tânăra care a fost găsită înecată în Dunăre, şi al cărei soţ, Bogdan, este încă dat dispărut. Un moment de nebunie

La audieri, Deli-Iorga le-a declarat procurorilor că, înainte de a ajunge la casa familiei Garoafă, a consumat o cantitate mare de alcool şi că a mers acolo pentru a le cere ajutorul soţilor Garoafă pentru ca Gabriela şi Bogdan, prietenul său cel mai bun, să nu se despartă.

Ne puteți urmări și pe Google News

"În timpul anchetei s-a comportat normal, mai degrabă spăşit. A spus că regretă ceea ce a făcut şi că îşi reproşează faptul că nu s-a putut controla. A mai declarat că a înfăptuit singur crima, că mai întâi l-a omorât pe bărbat şi apoi pe femeie", ne-au declarat surse judiciare.

De altfel, în singura declaraţie în faţa presei, autorul dublului asasinat a afirmat că nu e un criminal.

  • "A fost un moment de rătăcire. Nu sunt un criminal, întrebaţi- i pe toţi cei care mă cunosc. A fost un moment de nebunie. M-am dus să discut cu ei problemele cu care se confrunta prietenul meu", a susţinut Giani Deli-Iorga, fără a răspunde însă şi la întrebarea dacă a avut vreo relaţie cu Gabriela Mitu.

"Un caz mai rar întâlnit"

Tot ieri, în jurul prânzului, Giani Deli-Iorga a fost supus unui examen medico-legal psihiatric preliminar.

"Astăzi (ieri - n.r.), l-am examinat preliminar. Ca o concluzie provizorie, am constatat că are discernământ păstrat. Va fi examinat complet psihologic şi psihiatric în condiţii de internare peste 10-12 zile cel târziu. E un caz mai rar întâlnit, cu o pierdere fatală a controlului, dar cu discernământ păstrat. Cred că e mai curând un profil psihologic aparte de psihopat. Dar asta vom stabili concret în cadrul expertizei medico-legale", ne-a declarat medicul legist Mihai Onciu, preşedintele comisiei medicolegale psihiatrice din cadrul Serviciului de Medicină Legală Constanţa.

Dispărut fără urmă

Pe de altă parte, oamenii legii nu au reuşit nici până aseară să-l găsească pe Bogdan Mitu, deşi au reluat căutările în zona Dunării, unde acesta şi soţia sa, Gabriela, s-ar fi aruncat luni dupăamiază. Anchetatorii trebuie să stabilească dacă Bogdan şi-a îne cat soţia, aceasta prezentând la autopsie urme de violenţă pe corp, şi s-a sinucis apoi ori şi-a înscenat moartea.

Gabriela Mitu şi părinţii săi, Elena şi Petre Garoafă, au fost înmormântaţi ieri după-amiază în cimitirul ortodox din Cernavodă.

"A fost un moment de rătăcire. Nu sunt un criminal. A fost un moment de nebunie. M-am dus să discut cu ei problemele cu care se confrunta prietenul meu.", GIANI DELI-IORGA, arestat

MĂRTURIA FRATELUI VITREG

"Georgică, să chemi poliţia, că mă omoară"

Singurul martor în cazul morţii Gabrielei Mitu este fratele ei vitreg, Gheorghe Alexandru Vasilniuc. Acesta se află de luni în grija specialiştilor de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Constanţa şi va rămâne acolo până la finalizarea anchetei.

Potrivit reprezentanţilor DASPC, băiatul le-a povestit clipele de coşmar prin care a trecut luni după-amiază, când sora lui a fost scoasă din maşină de soţul ei, Bogdan Mitu, şi aruncată în Canalul Dunăre-Marea Neagră.

Georgică, aşa îi spun rudele, afirmă că luni se întorcea de la Feteşti, unde petrecuse sărbătorile cu sora lui, Gabriela, şi cu soţul acesteia, Bogdan Mitu.

În maşină, cei doi au început să se certe violent, "aşa cum făceau de obicei" şi, când au ajuns la Cernavodă, Bogdan a deviat de la traseu. Băiatul l-a întrebat unde merg, iar Bogdan i-a răspuns, "lasă, că ai să vezi tu" şi au ajuns pe faleză.

  • "Gabriela mi-a spus, "Georgică, să chemi poliţia, că mă omoară". Apoi Bogdan a deschis uşa dinspre ea şi a tras-o afară din maşină. "La un moment dat, a intrat el până mai încolo în apă, aproape de mijloc şi a băgat-o pe ea cu capul în jos şi a înecat-o şi după aia s-a înecat şi el", le-a povestit Georgică Vasilniuc anchetatorilor.

Iniţial nu l-au crezut

Copilul a mai spus că pe Bogdan nu l-a mai văzut, dar că o auzea pe Gabriela ţipând din apă. A încercat să o salveze cu un băţ pe care l-a întins ca să o agaţe, dar ea era prea departe. Plângând, Georgică a fugit spre poliţie pentru a cere ajutor.

Iniţial, aceştia nu l-au crezut. Abia după ce a ţipat şi s-a rugat de ei, poliţiştii l-au suit într-o maşină şi s-au dus spre locul indicat de Georgică. Era prea târziu, cadavrul Gabrielei, susţinut de geaca din fâş, plutea la 50 de metri de mal. Georgică le-a mai spus poliţiştilor: "(La Feteşti) Bogdan a fost plecat de mai multe ori. M-a lăsat singur cu Gabi şi s-a dus la Cernavodă".

"Băiatul are un intelect la limită, iar singura lui durere este că nu a putut să-şi salveze sora. A plâns pentru Gabriela când a stat de vorbă cu psihologul nostru", ne-a declarat Roxana Onea, purtător de cuvânt al instituţiei. Ea a adăugat că băiatul vrea să fie dat unei familii şi nu să rămână în centrul DASPC.