Evenimentul Zilei > Social > Turismul grecesc revine în ciuda costului vieții. Sunt așteptați peste 1 milion de turiști pe săptămână. Britanicii, cei mai numeroși
Turismul grecesc revine în ciuda costului vieții. Sunt așteptați peste 1 milion de turiști pe săptămână. Britanicii, cei mai numeroși

Turismul grecesc revine în ciuda costului vieții. Sunt așteptați peste 1 milion de turiști pe săptămână. Britanicii, cei mai numeroși

Grecia rămâne printre cele mai populare destinații turistice pentru britanici alături de români, francezi şi germani. Românii compensează scăderea numărului de turişti din Rusia și Ucraina Ministrul adjunct al Turismului din Grecia, Sofia Zacharaki, a făcut publice date cu privire la ”identitatea” turiștilor care vizitează țara în acest an, scrie publicația elenă.

Grecia se numără printre primele 5 destinații pe care călătorii din Marea Britanie intenționează să le viziteze vara aceasta, potrivit Asociației agenților de turism din Marea Britanie.

Grecia se află pe locul cinci pe lista preferată a turiștilor datorită culturii, gastronomiei și a plajelor. Numărul unu pe lista de dorințe a călătorilor britanici este Spania, 29,3%.

Trecând pe locul doi – și în fruntea listei pentru distanții lungi – se află SUA , care și-au redeschis granițele pentru turiștii din Marea Britanie în noiembrie 2021.  Aproape 1 din 5 (18,1%) plănuiesc să călătorească acolo în acest an, iar New York și Florida sunt printre cele mai populare destinații.

Paradisul din Grecia, preferat de britanici pentru ultima lună de vară

În perioada următoare sunt așteptați 1 milion de turiști pe săptămână, pe primul loc situându-se cei din Marea Britanie. Din această țară sosesc circa 200.000 de turiști pe săptămână.

Pe următoarele locuri în clasamentul sosirilor se situează turiștii din Germania, Franța, Italia și cei din țările balcanice de unde anul acesta se înregistrează o creștere semnificativă a turiștilor.

Turiștii din România, care merg în principal în nordul Greciei, compensează un mare procent din scăderea numărului de turiști din Rusia și Ucraina din cauza războiului.

O activitate importantă se înregistrează anul acesta și din partea turiștilor din Statele Unite ale Americii, care stau mai multe zile, peste 10, și cheltuiesc mai mulți bani decât europenii.

Sofia Zacharaki a subliniat că datele de până acum arată că în 2022 Grecia va înregistra venituri record din turism, depășind anul 2019, care a fost anul de referință și în care veniturile din turism au ajuns la 18 miliarde de euro, informează tvr.ro.