Robert Turcescu: „Vai, domnu’ Goe Catindatu’ se va trezi plîngînd, iar i-a tras Daniel o palma pe ceafa de i-a zburat palaria! Asa ceva…”, este comentariul ironci al fostului jurnalist.

În postarea sa de pe social media,  Daniel Funeriu îl desfiinţează pur şi simplu pe Theodor Paleologu:

2010:
Funeriu (ministru): ”propun în Legea educației ca TVR să aibă canal educațional.”
Paleologu (parlamentar) în unica apariție la dezbaterile despre Legea educației, cot la cot cu PSD,: ”TVR educațional e o porcărie inutilă, se respinge”.

2017:
Funeriu (cetățean liber, crescut la Săvârșin), către principesa Margareta: ”plătiți-vă muncitorii care vă curăță parcul vilei din Săvârșin și nu mai defrișați pădurea primită la schimb cu terenul de fotbal al comunei!”
Paleologu (purtător al numelui ilustrului Alexandru Paleologu): Funeriu e mojic!

2019, campania la prezidențiale:

Funeriu: ”stimate domnule Barna, încetați să vă legați de Paleologu pentru că a decis să candideze, e dreptul lui!”
Paleologu (candidat): Funeriu e arogant. Votați Paleologu care va fi președintele învățător al nației.

2020:

în criza coronavirus, când se lansează la TVR teleșcoala:
Funeriu (cetățean liber): ”dacă Paleologu, nu susțiea eliminarea TVR educațional din legea educației, azi aveam un sistem brici teleșcoala și nu eram obligați să improvizăm”.
Paleologu (fumător de pipă): ”așa e, am votat și susținut să se elimine TVR educațonal din lege pentru că era inutil. Funeriu mă atacă calomnios, Funeriu are patologia puterii, e țicnit, profet, să meargă la doctor).

2020:

Funeriu: tăcere
Paleologu (fumător de pipă): ”Funeriu e țicnit pentru că l-am auzit eu că spune că are întotdeauna dreptate. Nemernicul, când a fost în guvern, a închis TVR Cultural”
Poporul: ”domnu’ Paleologu, Ponta a închis TVR Cultural, după ce a ajuns la guvernare în 2012.
Paleologu: da, așa e, m-am înșelat dar argumentul stă în picioare. Funeriu nu are niciodată dreptate.

2020:

Funeriu (tot cetățean liber): ”Paleologu este un intelectual fără operă și politician fără bilanț. Și mai și scormonește în mormântul conului Alecu după voturi” (scriind scrisori acide către PNL invocând numele lui Alexandru Paleologu și făcându-și campanie la prezidențiale lansând cartea lui… Alexandru Paleologu).
Paleologu (intelectual tot fumător de pipă): ”Funeriu nu e intelectual, e incult, nu a citit nimic, detestă intelctualii, e mârlan și prost”.

Scorul pentru cei amuzați de povestea asta stă cam așa:

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE