Evenimentul Zilei > Actualitate > Tulcea, județul cu un singur medic oncolog. Tratamentul pentru cancer, prescris de medicii de familie
Tulcea, județul cu un singur medic oncolog. Tratamentul pentru cancer, prescris de medicii de familie

Tulcea, județul cu un singur medic oncolog. Tratamentul pentru cancer, prescris de medicii de familie

Autoritățile județene din Tulcea caută soluții pentru a rezolva lipsa acută a medicilor oncologi, Spitalul Județean având un singur medic specialist. Consiliul Județean Tulcea oferă oncologilor care doresc să își desfășoare activitatea în județ condiții optime de lucru, locuințe la dispoziție. Ca soluție de avarie, medicii de familie au primit de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Tulcea aprobarea să prescrie medicație în programul național de oncologie, atunci când primesc o scrisoare medicală de la medicul specialist.

Casa de Asigurări de Sănătate Tulcea și Colegiul Medicilor Tulcea au convocat, astăzi, medicii de familie din județ la o întrunire pe tema asigurării serviciilor medicale și a tratamentului specific bolnavilor cu afecțiuni oncologice, în prezența președintelui Consiliului Județean, Horia Teodorescu, și a vicepreședintelui Dumitru Mergeani. La întrunire au mai participat și șefii instituțiilor de sănătate din Tulcea. Potrivit purtătorului de cuvânt al CJ Tulcea, Costel Constantinescu, principala problemă discutată s-a referit la situația Secției de Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență, unde activează un singur medic specialist, fapt pentru care este necesar sprijinul medicilor de familie în ceea ce privește prescrierea medicației.

 

Președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu a vorbit despre investițiile din sănătate, despre proiectul de 50 milioane de euro alocați pentru modernizarea Spitalului Județean, eforturi bugetare fără condiționalitate. Însă problema găsirii medicilor oncologi nu poate fi rezolvată decât cu ajutorul celorlalți medici din Tulcea, crede Horia Teodorescu. "Știți că medicii se stabilesc foarte greu în județul nostru, cu toate că am încercat să oferim o serie de facilități, locuințe, pentru a-i atrage. Subiectul devenit arzător, astăzi, este oncologia, astfel că mi-aș dori o dezbatere prin care să găsim o soluție. Un singur medic pe oncologie nu este de ajuns, la un moment dat este peste puterea omenească să faci față la toate cazurile, este imposibil să reziști. Sperăm să găsim o deschidere cât mai mare din partea dumneavoastră pentru a trece de acest hop“, a declarat președintele CJ Tulcea.

 

În acest sens, conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Tulcea a precizat că în domeniul Oncologie, bugetul este asigurat, nu mai există probleme în privința finanțării, dar în schimb persistă problema deficitului de medici. „Astăzi ne-am întâlnit pentru a vă readuce aminte că, în conformitate cu ordinul președintelui Casei Naționale din anul 2015, toți medicii de familie din județul Tulcea au fost desemnați ca medici care pot prescrie medicație în programul național de oncologie, atunci când primesc o scrisoare medicală de la medicul specialist“, a declarat director general al casei de Asigurări de Sănătate, Tulcea, Eugenia Vasile.

           

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: