Evenimentul Zilei > Monden > Tudor Chirilă, apariţie şocantă. Cum arată artistul după starea de urgenţă! VIDEO în articol
Tudor Chirilă, apariţie şocantă. Cum arată artistul după starea de urgenţă! VIDEO în articol

Tudor Chirilă, apariţie şocantă. Cum arată artistul după starea de urgenţă! VIDEO în articol

Tudor Chirilă şi-a făcut apariţia într-o înregistrare video în care îi critică pe Iohannis şi Ludovic Orban deoarece artiştii nu sunt lăsaţi să-şi facă meseriile la fel ca preoţii.

”De ce noi nu putem să ne facem profesia, cum fac preoţii?”, este întrebarea adresată preşedintelui Iohannis şi premierului.

”Domnule Klaus Iohannis, preşedinte al României, domnule Ludovic Orban, premier al României, parlamentari, membri ai Guvernului şi membri ai Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Am ales să vă transmit un mesaj video în speranţa că voi primi nişte răspunsuri la întrebările mele, întrebări care vizează breasla din care fac parte. Sunt actor şi muzician. Actor al Teatrului de Comedie din Bucureşti şi actor în diverse proiecte pe care le derulez în regim independent. La fel ca muzica, aşa îşi începe mesajul aeristul.

Mă gândesc şi eu la posibilitatea de a-mi exercita un drept fundamental: dreptul la muncă

„Înainte de a formula întrebările, am s-o iau un pic pe ocolite ca să pot să vă fac să înţelegeţi mai bine contextul în care mă adresez. În primul rând, aş vrea să spun că înţeleg că trecem printr-o perioadă în care trebuie să fim responsabili atât faţă de noi, cât şi faţă de cei din jur. Am respectat restricţiile impuse de starea de urgenţă timp de două luni. M-am adaptat cum am putut şi am încercat să găsesc soluţii de a-mi face meseria fără să pun pe nimeni în pericol şi fără să mă expun”, spune Chirilă în video postat pe social mediaa.

„În familia mea, ca în orice familie, probabil, există categorii sensibile la COVID-19. Nu m-am văzut cu colegii de formaţie, nici măcar ca să fac un LIVE cu ei dintr-o cameră, am făcut muzică de la distanţă şi am respectat ce era de respectat. După 2 luni, ca orice om normal care vede un început de relaxare pentru anumite profesii, am început să mă gândesc şi eu la posibilitatea de a-mi exercita un drept fundamental: dreptul la muncă, în condiţii de responsabilitate maximă.

Noi, actorii, lucrăm cu publicul. Sigur, nu contribuim la PIB în măsura în care contribuie alte industrii, ni s-a sugerat asta de către autorităţi, ba mai mult, unii ne consideră inutili deşi aş îndrăzni să spun că teatrul e în tot şi în toate, este cultură, iar Uniunea Europeană are nenumărate politici de sprijinire a culturii şi industriilor creative“, a transmis Tudor Chirilă.  VIDEO, mai jos!

”Teatrul e o meserie mai veche decât creștinismul”

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE