Trucuri care ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute ale animalelor de companie din casă
- Antonia Hendrik
- 10 decembrie 2022, 14:36
Nimeni nu ești înnebunit după mirosurile lăsate animalele de companie în casă, iar pentru a scăpa de această problemă există câteva trucuri care ajută la eliminarea lor.
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când încercați să vă faceți casa să miroase mai bine este să îndepărtați toate resturile pe care le lasă animalul dvs. de companie. Aceasta nu include doar murdăria pe care o fac, ci şi părul care-l lasă peste tot. Atenţie mare, covoarele țin o cantitate incredibilă de păr, praf și mătreață, așa trebuie să aspirați foarte des şi bine fiecare colţişor.
Mirosurile neplăcute de la litieră, de la hrana animalelor sau chiar din blana lor devin mai supărătoare vara, când temperaturile sunt ridicate. Dacă în casa ta sau într-o anumită cameră persistă un miros urât de urină sau vomă de la animalele de companie, este posibil ca acestea să provină din locuri ascunse.
Urmăriți cu atenție câinii cărora le place să-și marcheze teritoriul
Verifică prin colțurile camerei și pe sub pat, pe sub dulapuri sau chiar pe etajerele joase, unde s-ar fi putut strecura să își marcheze teritoriul. Dacă petele sunt vechi și nu se observă ușor, poți folosi o lampă fluorescentă care scoate în evidență petele de urină. O găsești la magazinele dedicate animalelor.
Folosește o rolă cu bandă adezivă să cureți firele de blană care se adună în special în locurile lor preferate. De asemenea, este recomandat și un aspirator cu funcția de spălare. Apoi înmoaie pătura sau salteluța preferată a animalului tău în apă caldă cu oțet și las-o câteva ore, să dispară mirosul. Spal-o apoi în mod obișnuit cu un detergent delicat, fără parfum, pentru că este posibil ca pisica sau câinele tău să refuze să se mai așeze pe ea, dacă este parfumată. La spălare, este bine să adaugi și o lingură de sare, eficientă pentru neutralizarea mirosurilor.
Soluții împotriva petelor vechi de urină
Prepară o soluție concentrată de apă caldă și oțet, folosește mănuși de menaj, și freacă bine petele, dacă sunt pe așternuturi, pe covoare sau pe dușumea. Poți cumpăra și un detergent enzimatic, una dintre cele mai noi și mai bune soluții de dezinfectare a suprafețelor infestate de urină, sânge sau vomă.
Dacă mirosurile neplăcute au intrat în fotolii sau în tapițeria canapelei, împrăștie un strat generos de bicarbonat de sodiu și lasă-l cât mai multe ore să acționeze. Aspiră mobilierul a doua zi și curăță la final urmele albe cu o lavetă umedă. Ar fi bine să pulverizezi pe canapele și fotolii un spray făcut din uleiuri esențiale de levănțică sau trandafiri, diluate cu apă. Parfumul lor nu este pe placul animalelor tale și se vor așeza mai rar în aceste locuri.
Spălați patul animalului dvs. de companie
Patul animalului dvs. de companie este probabil cel mai mirositor articol din întreaga dvs. casă, deoarece câinele dvs. lasă în mod constant păr, murdărie, salivă și urină.
Majoritatea paturilor bune pentru câini sunt lavabile la mașină, așa că va trebui doar să scoți husa și să o treci prin mașina de spălat (unele pot fi uscate la mașină, altele trebuie să fie uscate la aer).
Aveți grijă să curățați în mod regulat locul preferat al câinelui pentru a păstra lucrurile proaspete. Odată ce ați spălat husa și ați pus patul la loc, vă recomandăm să luați în considerare tratarea husei cu un agent de respingere a petelor. Acest lucru, sperăm, îl va menține mai curat și va mirosi mai bine înainte, scrie k9ofmine.com.