Trucul datorită căruia cartofii tăiați pot fi ținuți în apă fără să devină închiși la culoare

Trucul datorită căruia cartofii tăiați pot fi ținuți în apă fără să devină închiși la culoare Sursa: Arhiva EVZ

Trucul care te ajută să păstrezi cartofii tăiați pentru mai mult timp, fără să se înnegrească. Bucătarii iscusiți îl folosesc mereu.

Trucul datorită căruia cartofii tăiați pot fi ținuți în apă fără să devină închiși la culoare. Chefii renumiți apelează la el întotdeauna când taie legume într-o cantitate foarte mare și foarte multe dintre ele rămân negătite.

În ce constă trucul

Pentru a evita pierderea proprietăților, dar mai ales oxidarea trebuie să te folosești de două ingrediente foarte simple. Mai exact, este nevoie de un bol plin cu apă și foarte puțin oțet. Cele două substanțe se amestecă bine.

În bol se adaugă cartofii tăiați și se bagă la frigider recipientul până când aceștia sunt gata să fie prăjiți în tigaie. Sau făcuți piure.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe lângă trucul dat, bucătarii ne sfătuiesc să nu îi ținem la rece mai mult de două zile. Pentru că gustul nu va mai fi același.

Trucul pentru cartofi

Trucul pentru cartofi/ Sursa foto: Dreamstime.com

Alte trucuri de la chefi

Bucătarii ne dezvălui şi trucul care păstrează legumele decojite. Ei ne sfătuie să punem peste ele apă cât să le acopere și puțină zeamă de lămâie. Ulterior, la finalul acestui proces bolul se pune la frigider pentru păstrare.

Și în această situație cartofii tăiați pot fi ținuți la rece aproximativ două zile. Însă este indicat să se pregătească chiar a doua zi pentru că pierd foarte mult din amidon. Asta înseamnă că aportul de calorii este mai mic.

Trucul de la nutriţionişti

Mihaela Bilic a vorbit despre consumul de cartofi, care sunt o sursă excelentă de nutrienți. Nutriționistul susține că este vorba de una dintre cele mai alcaline vegetale și care îngrașă mai puțin decât pâinea.

„Decât să declarăm război făinoaselor, n-ar fi mai realist/eficient să facem alegeri istețe și să micșorăm porția?! Acolo unde cerealele conțin 70% amidon și sub 5% apă, cartofii sunt la polul opus. Au 70% apă și doar 17% amidon.

Un cartof fiert este echivalent cu o felie de pâine, are tot 80 cal și niciun gram de gluten”, a scris medicul pe pagina de Facebook, notează doctorulzilei.ro.

Mihaela Bilic mai spune că caloriile cresc atunci când cartofii sunt stropiți cu ulei și gătiți la cuptor.