Evenimentul Zilei > Actualitate > „Trișoarea” Șarapova a revenit cu victorie
„Trișoarea” Șarapova a revenit cu victorie

„Trișoarea” Șarapova a revenit cu victorie

După cele 15 luni de suspendare pentru dopaj, rusoaica a bifat prima victorie în circuitul WTA, la Stuttgart. Însă, întoarcerea ei a fost aspru criticată de canadianca Eugenie Bouchard

Maria Șarapova a revenit în forță în primul ei meci oficial, după cele 15 luni în care și-a ispășit suspendarea pentru dopaj. Miercuri, în cadrul turneului de la Stuttgart, rusoaica – beneficiară a unui wild card -, a bifat primul succes de la întoarcerea sa în circuitul WTA, după 7-5, 6-3, în fața italiencei Roberta Vinci (locul 36 WTA), în turul secund al întrecerii germane.

„Nedrept față de ceilalți jucători”

Totuși, revenirea rusoaicei este în continuare contestată chiar de adversarele ei. Faptul că a primit un wildcard pentru a evolua la Stuttgart (turneu finanțat de Porsche, unul dintre sponsorii Mariei Șarapova), a determinat- o pe canadianca Eugenie Bouchard (59 WTA) să iasă la atac.

Contestatara „Mashei” e de părere că tenismena din Rusia a fost reprimită în circuit cu braţele deschise, iar acest lucru nu face decât să transmită un mesaj greşit copiilor care vor să se apuce de tenis. „Nu cred că e corect! Este o trișoare și nu cred că unui trișor din orice sport ar trebui să i se mai permită să practice acel sport. Este nedrept față de ceilalți jucători care fac lucrurile corect și sunt onești. Cred că dinspre WTA se transmite un mesaj greșit către cei tineri: «trișați și vă vom primi înapoi cu brațele deschise»”, a reacționat Bouchard, jucătoare care, în trecut, era fanul Șarapovei. Ieri, Șarapova a evoluat în „optimi”, împotriva compatrioatei Ekaterina Makarova (43 WTA), meci care, însă, s-a disputat după închiderea ediției.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: