Evenimentul ZileiActualitateTrend periculos în mai multe țări din Europa: oamenii dau petreceri având intenția de a se infecta cu Covid-19

Trend periculos în mai multe țări din Europa: oamenii dau petreceri având intenția de a se infecta cu Covid-19

Trend periculos în mai multe țări din Europa: oamenii dau petreceri având intenția de a se infecta cu Covid-19
Noi petreceri au loc în Europa, în ciuda preocupărilor legate de o nouă mutație a virusului. Autoritățile italiene au declarat că un bărbat în vârstă de 55 de ani a murit după ce a participat la o așa-zisă petrecere în Tirolul de Sud. Bărbatul a murit în Austria.

Patrick Franzoni, coordonatorul unității anti-Covid din Bolzano, un oraș din regiune, a declarat pentru ziarul italian Il Dolomiti: „Am primit mai multe relatări de la medicii pacienților care au recunoscut că au fost infectați intenționat. Ei fac asta pentru a dezvolta anticorpi fără a se vaccina. Cu toate acestea, există consecințe pe termen lung și chiar și tinerii pot ajunge la spital.”

Potrivit doctorului Franzoni, cel puțin unul dintre participanți este infectat cu virusul, iar ceilalți participanți intră în mod deliberat în contact cu ei îmbrățișându-se, sărutându-se și împărțind băuturi. El a spus că „într-o cameră închisă, între cinci și 10 persoane se pot infecta „cu ușurință” într-o singură noapte”.

Parchetul din Bolzano a deschis acum o anchetă asupra „petrecerilor-corona”. Ziarul italian Corriere della Sera a descris-o drept o „răzvrătire a populației”. Organizatorii unei astfel de petreceri au declarat publicației: „Ne întâlnim pentru a bea bere la o gazdă care este infectată cu COVID-19”.

Rată scăzută de vaccinare

Această provincie italiană are o rată de incidență ridicată și o rată scăzută de vaccinare în comparație cu restul Italiei. Pe acest teritoriu de peste 500.000 de locuitori, se înregistrează în medie 9.800 de noi infecții în fiecare zi. Rata de vaccinare este de 78,4 la sută, sub media națională, transmite Le Figaro.

Bolzano este printre cele mai afectate zone din Italia, fiind puternic lovită de valul patru al Covid-19. Austria a devenit, luni, prima țară din vestul Europei care a reimpus izolarea de la introducerea vaccinurilor.

De asemenea, Germania și Țările de Jos s-ar putea confrunta cu restricții mai dure, ministrul german al sănătății, Jens Spahn, prezicând că cea mai mare parte a țării va fi „vaccinată, vindecată sau moartă” până la sfârșitul iernii.


Accesează: