Evenimentul Zilei > International > Treisprezece civili au fost ucşi în confruntările armate din estul Ucrainei. Printre victime se numără şi doi copii
Treisprezece civili au fost ucşi în confruntările armate din estul Ucrainei. Printre victime se numără şi doi copii

Treisprezece civili au fost ucşi în confruntările armate din estul Ucrainei. Printre victime se numără şi doi copii

Treisprezece civili, printre care doi copii, au fost ucişi, duminică, în lupte la Gorlivka, unul dintre bastioanele separatiste proruse, situat la 45 de km nord de Doneţk.

"Potrivit primelor informaţii, 13 persoane au fost ucise, inclusiv un copil în vârstă de un an şi unul în vârstă de cinci ani", se arată într-un comunicat al administraţiei regionale, citat de mediafax.ro.

Anterior, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a informat în legătură cu tiruri de rachete asupra cartierelor rezidenţiale din Gorlivka. Acesta atribuia tirurile separatiştilor proruşi.

O locuitoare din Gorlivka a povestit pentru AFP cum s-a desfăşurat totul. "Eram la piaţă, când oameni din DNR ("republica populară" de la Doneţk) ne-au spus că vor avea loc tiruri importante şi că este necesar să plecăm. 20 de minute mai târziu au început tirurile. Primul a venit din interiorul oraşului, iar după aceea veneau din toate părţile. Nu mai înţelegem nimic", a declarat aceasta.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: