Evenimentul Zilei > International > Trei mii de cămile evacuate din Tripoli de frica bombardamentelor
Trei mii de cămile evacuate din Tripoli de frica bombardamentelor

Trei mii de cămile evacuate din Tripoli de frica bombardamentelor

Trei mii de cămile importate din Australia au fost evacuate din Tripoli din cauza tirurilor de artilerie care lovesc capitala Libiei.

Cămilele au fost mânate de-a lungul unei autostrăzi care duce la Zawiya, o localitate aflată la circa 50 de kilometri de Tripoli.

Deplasarea uriașei turme a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, iar patrupedele au ajuns joi dimineața la noul lor adăpost.

Autostrada a fost închisă în acest scop de către forțele de securitate.

Un negustor a afirmat pentru Reuters că un grup înarmat a profitat de transport pentru a fura 125 dintre cămile.

Autoritățile libiene au declarat că a fost nevoie de mutarea patrupedelor din cauza bombardamentelor lansate asupra capitalei Tripoli de către comandantul forțelor rebele, Khalifa Haftar.

Acesta încearcă de zece luni să cucerească orașul, luptând împotriva guvernului recunoscut de ONU, dar care este acuzat pentru orientarea sa islamistă, apropiată de ISIS și Al-Qaida.

Cămilele sunt în general transportate cu camioanele, frica de un atac l-a determinat pe proprietar să le transporte pe jos la noua destinație.

Cămilele sunt importate de Libia mai ales din Sudan. Carnea de cămilă, împreună cu cea de capră, este foarte aprieciată în Libia.