Valoarea trazacției este de 96 de miliarde de euro, aceasta urmând să fie una din cele mai mari achiziţii încheiate vreodată. 

Boardul SABMiller a ajuns la un acord cu boardul AB InBev, în virtutea căruia acesta din urmă va plăti 44 de lire sterline în numerar pentru fiecare acţiune SABMiller, de unde rezultă că evaluarea SABMiller este de 71,2 miliarde de lire sterline (96 miliarde de euro). 

De asemenea, AB InBev a acceptat să plătească către SABMiller o sumă de trei miliarde de dolari în cazul în care tranzacţia nu reuşeşte să obţină aprobarea organismelor de reglementare sau dacă acţionarii AB InBev nu o vor aproba. 

În urma acestei preluări, Annheuser-Busch InBev va deveni un gigant cu o valoare de 280 de miliarde de dolari şi care va controla o treime din piaţa mondială a berii. 

SABMiller este unul dintre cei mai mari producători de bere din România, cu brandurile Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nastro Azzurro, Glosch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd's şi Stejar.

Annheuser-Busch InBev deţine brandurile Budweiser, Stella Artois şi Corona și domină piaţa din America Latină, în timp ce SABMiller, cu brandurile Miller Lite, Peroni şi Grolsch, are o prezenţă importantă în Africa şi Asia. 

Te-ar putea interesa și: