News Alert: Haos la Chișinău! Transportul public, oprit până la 16:00

News Alert: Haos la Chișinău! Transportul public, oprit până la 16:00 Zăpada de bere a pus stăpânire pe Europa. Țările afectate/ Sursa foto: Foto 12961964 © Paul Hakimata | Dreamstime.com

News Alert: Transportul public din Chișinău a fost oprit de autorități până la ora 16:00, din cauza ninsorilor abundente.

Comisia Situații Excepționale Chișinău a anunțat că transportul public din capitala Republicii Moldova va fi sistat până la ora 16:00.

Transportul public, oprit

Excepție vor face vehiculele care circulă cu scop tehnic, de intervenție. Autoritățile precizează că pe unele străzi din Chișinău se intervine, deja, pentru a treia oară.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că la ora 12:00 va fi organizată o ședință operativă, în care se va discuta situația actuală a traficului din Chișinău, pe fondul căderilor masive de zăpadă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Școli și grădinițe închise

Activitatea instituțiilor educaționale, a școlilor și grădinițelor din Chișinău a fost suspendată pentru următoarele două zile, până joi, 11 ianuarie.

Decizia de suspendare a activității în școli și grădinițe a fost luată în ședința Comisiei Situații Excepționale din Chișinău.

Nu se știe, deocamdată, ce se va întâmpla cu elevii și preșcolarii care au fost duși, de dimineață, la instituțiile de învățământ.

Cod portocaliu de vreme rea în Republica Moldova

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis avertizare - cod portocaliu - de schimbare bruscă a vremii. Avertizarea de vreme rea este în vigoare până cel puțin pe 10 ianuarie.

Vremea în Republica Moldova s-a stricat brusc, începând de duminică 7 ianuarie. Mercurul în termometre se va menține scăzut, și astăzi, dar și în zilele următoare, după cum anunță meteorologii. A fost emis Cod Portocaliu de schimbarea bruscă a vremii, iar alerta va fi valabilă pentru zilele din perioada 7-10 ianuarie.

Această vreme rece este cauzată de deplasarea unui ciclon sudic și intrarea unei mase de aer polar în apropierea teritoriului Basarabiei, spun specialiștii.

Așadar, urmează să cadă precipitații sub formă de ploaie cu transformare în lapoviță și ninsoare. Astăzi, 8 ianuarie, va ninge abundent în majoritatea regiunilor, astfel încât se așteaptă 15-20 l/m2. De asemenea, izolat va viscoli. Pe drumuri se vor forma troiene și polei, așa că șoferii sunt atenționați să conducă prudent.