Evenimentul Zilei > Actualitate > TRANSFUGI împachetați printre ȘERVEȚELE, depistați la Nădlac
TRANSFUGI împachetați printre ȘERVEȚELE, depistați la Nădlac

TRANSFUGI împachetați printre ȘERVEȚELE, depistați la Nădlac

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - judeţul Arad au descoperit 34 de persoane din Iran şi Irak, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse în interiorul unui automarfar. Indivizii au fost depistați cu ajutorul aparaturii de determinare a concentrației de dixiod de carbon din compartimentul marfă al camionului. Persoanele erau solicitanți de azil în România.

Miercuri, la P.T.F Nădlac II, județul Arad s-a prezentat la ieşirea din ţară un cetăţean bulgar, în vârstă de 51 de ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în Bulgaria, având ca însoţitor un cetăţean francez de origine turcă, în vârstă de 59 de ani. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta paleţi cu serveţele, din Bulgaria pentru o societate comercială din Germania.

Procedându-se la exploatarea datelor din analiza de risc specifică, poliţiştii de frontieră arădeni au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. Aparatura de detectare a concentrației de dioxid de carbon a arătat valori anormale în compartimentul de marfă al tir-ului.

Astfel, în interiorul camionului au fost descoperite ascunse 34 de persoane, dintre care 19 bărbaţi, opt femei şi şapte minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, iar copiii între 3 şi 7 ani. Verificările preliminare au relevat faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Iran şi Irak, înregistraţi ca solicitanţi de azil în România.

Polițiștii de frontieră a întrerupt călătoria transfugilor cât și a șoferului bulgar și a însoțitorului, pe numele lor fiind deschis dosar penal.