Pentru preluarea călătorilor se înfiinţează linia navetă de autobuze 641 care va funcţiona între terminalul „Piaţa Presei Libere” şi terminalul „Ghencea”, pe Bd. Expoziţiei, Bd. Mărăşti, Bd. Mareşal Alexandru Averescu, strada Turda, Pasajul Grant, Şos. Crângaşi, strada Virtuţii, Pasajul Lujerului, strada. Braşov, Bd. Ghencea.

Pe sensul către terminalul „Ghencea”, autobuzele vor opri astfel:

Pe Bd. Mărăşti, în staţiile „Oprire”, amplasate în zona Institutului de Agronomie şi după intersecţia cu strada Alexandru Constantinescu;

Pe strada Turda, în staţiile „Oprire”, amplasate după intersecţia cu Bd. Ion Mihalache, respectiv înainte de Pasajul Grant; pe Sos. Crângaşi şi Str. Virtuţii;

În staţiile liniei 178, precum şi în noua staţie „Oprire”, înainte de Bd. Uverturii;

Pe strada Braşov, în staţiile liniilor 105, 173 şi 221, precum şi în noua staţie „Oprire”, situată după intersecţia cu Bd. Timişoara; În terminalul Ghencea, în staţiile liniei 221.

Pe sensul către terminalul „Piaţa Presei Libere”, autobuzele vor opri astfel:

Pe strada Braşov, în staţiile liniilor 105, 173 şi 221, precum şi în noile staţii „Oprire”, situate după intersecţia cu Drumul Taberei – ramură de nord, respectiv înainte de Bd. Timişoara;

Pe strada Virtuţii, în noua staţie „Oprire”, amplasată după intersecţia cu Bd. Uverturii, apoi în staţiile liniei 178; pe Şos. Crângaşi, în staţiile liniei 178;

Pe strada Turda, în noua staţie „Oprire”, amplasată după Pasajul Grant;

Pe Bd. Mareşal Alexandru Averescu, în noua staţie „Oprire”, amplasată după intersecţia cu Bd. Ion Mihalache;

Pe Bd. Mărăşti, în noua staţie „Oprire”, amplasată după intersecţia cu Str. Alexandru Constantinescu, apoi în staţiile liniei 330; în terminalul Piaţa Presei Libere, în staţiile liniei 449.

Modificări importante în transportul subteran

Metrorex va efectua, în perioada 31 august – 3 septembrie, lucrări de modernizare şi înlocuire a macazurilor pe Magistrala 2, circulaţia trenurilor urmând să se desfăşoare la intervale mai mari de timp.

În perioada lucrărilor, circulaţia trenurilor se va reorganiza astfel:

Vineri, 31 august, călătorii care vor circula pe Magistrala 2 (Berceni- Pipera şi retur) vor coborî în staţia Aurel Vlaicu şi, de pe acelaşi peron, vor lua un alt tren de la aceeaşi linie sau de la linia vecină, pentru continuarea călătoriei. La orele cu vârf de trafic, intervalul de circulaţie între trenuri pe tronsoanele Berceni – Aurel Vlaicu – Berceni va fi de 5-6 minute, respectiv 8-9 minute în restul zilei. Pe tronsoanele Aurel Vlaicu – Pipera – Aurel Vlaicu, intervalul de succedare a trenurilor este de 10 minute la orele cu vârf de trafic şi de 16 minute în restul zilei.

În perioada 1 – 2 septembrie (sâmbătă şi duminică), călătorii care vor circula pe Magistrala 2 (Berceni- Pipera şi retur) vor coborî în staţia Aviatorilor şi vor lua un alt tren de la aceeaşi linie, pentru continuarea călătoriei. Pe tronsoanele Berceni – Aviatorilor – Berceni intervalul de succedare a trenurilor va fi de 8 minute, iar pe distanţa Aviatorilor – Pipera – Aviatorilor, intervalul de succedare a trenurilor va fi de 16 minute.