Evenimentul Zilei > Sport > Tragedii aviatice care au cutremurat lumea sportului. Kobe Bryant, ultimul pe lista neagră a dezastrelor
Tragedii aviatice care au cutremurat lumea sportului. Kobe Bryant, ultimul pe lista neagră a dezastrelor

Tragedii aviatice care au cutremurat lumea sportului. Kobe Bryant, ultimul pe lista neagră a dezastrelor

Kobe Bryant, nume de referință în NBA, a dispărut fulgerător, la 41 de ani, după ce elicopterul cu care zbura s-a prăbușit în California.

Alături de marele baschetbalist și-au mai pierdut viața și una dintre cele patru fiice ale sale, Gianna, pilotul și alte șase persoane.

Bryant a avut parte de un sfârșit tragic, produs pe calea aerului, așa cum, același tip de tragedie a mai curmat viețile unor alți sportivi sau oameni implicați în fenomen. Două episoade de dată recentă au consemnat victime. În octombrie 2018, Vichai Srivaddhanaprabha a asistat la un meci al echipei pe care o patrona, Leicester, contra celor de la West Ham. La final, omul de afaceri thailandez s-a suit în elicopter, dar n-a mai ajuns la destinație. Aparatul de zbor s-a prăbușit lângă stadion, la scurt timp de la decolare și Vichai a murit.

Sala a murit după ce a semnat contractul cu Cardiff

Emiliano Sala, fotbalist al echipei FC Nantes, a murit la începutul anului trecut. Argentinianul se transferase la Cardiff City și plecase cu un avion privat, spre Țara Galilor. Aparatul de zbor s-a prăbușit în Canalul Mânecii, iar Sala și pilotul și-au pierdut viața.
În luna mai a nului 1949, marea echipă AC Torino a dispărut în urma unui accident aviatic petrecut pe dealul Superga de lângă orașul piemontez. Toți cei 31 de pasagei au murit, după ce avionul s-a lovit de zidul Bazilicii din Superga.

În februarie 1958, la Munchen, avionul care îi transporta pe componenții echipei Manchester United a fost implicat într-un accident în urma căruia și-au pierdut viața 21 de pasageri dintr-un total de 44. Printre victime s-au numărat fotbaliștii Roger Byrne, Geoff Bent, Eddie Colman, Duncan Edwards, Mark Jones, David Pegg și Tommy Taylor, Bil.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE