Evenimentul Zilei > International > Tragedie istorică în New York. S-a instituit stare de urgență. Vieți curmate de uraganul Ida. VIDEO
Tragedie istorică în New York. S-a instituit stare de urgență. Vieți curmate de uraganul Ida. VIDEO

Tragedie istorică în New York. S-a instituit stare de urgență. Vieți curmate de uraganul Ida. VIDEO

Ploile abundente şi vijeliile au măturat statul New York, miercuri. Autoritățile au raportat primii morți în urma tragediei provocate de uraganul Ida. Pentru prima dată în istorie, în New York a fost impusă stare de urgență.

Miercuri seară, în orașul New York s-a instituit stare de urgență, în urma inundațiilor record provocate de uraganul Ida. Primarul Bill de Blasio a declarat că este vorba despre un „eveniment meteorologic istoric” și a solicitat locuitorilor să nu-și părăsească locuințele, din cauza pericolelor generate de furtună, relatează Reuters.

Primele victime ale uraganului Ida. S-a impus starea de urgență în New York, pentru prima dată în istorie

În noaptea de miercuri spre joi, New York s-a confruntat cu ploi și vijelii puternice. Fenomenele meteo au condus la manifestarea tornadelor și inundațiilor în nord-estul țării și moartea a șapte persoane. Primarul orașului a impus starea de urgență „de inundații”, potrivit presei internaționale, pentru prima dată în istorie.

Circulația metrourilor din New York a fost suspendată, miercuri seară. Ploile torențiale au provocat și risc ridicat de alunecări de teren. Serviciul Naţional de Meteorologie din SUA a emis, miercuri, cel puțin cinci avertizări de viituri în special în zona de vest din Philadelphia şi nordul New Jersey.

Mai multe orașe americane au fost afectate de uraganul Ida, printre care se numără Pennsylvania, New Jersey şi Maryland. În cel din urmă stat, un tânăr în vârstă de 19 ani și-a pierdut viața, în timp ce un altul a fost dat dispărut.

Tornadele au făcut ravagii în orașele americane

Tornada semnalată în orașul Annapolis, situat la aproximativ 50 de km de Washington, a scos din rădăcini mai mulți arbori și a pus la pământ stâlpi de electricitate. În cartierele Brooklyn şi Queens, cantitățile de apă au blocat traficul, străzile fiind inundate de ploi.

Și ccomitatul Westchester, situat la nord de New York, s-a confruntat cu inundații în urma manifestării fenomenelor meteorologice. Aeroportul Internaţional Newark Liberty și-a amânat cursele, potrivit unui mesaj postat de Twitter de către reprezentanții acestuia.

Uraganul Ida continuă să amenință coasta de est a SUA. „Ciclonul post-tropical Ida aduce ploi abundente pe scară largă şi viituri ce pot prezenta un risc mortal de-a lungul şi în apropierea traiectoriei sale”, a transmis Centrul Naţional pentru Uragane (NHC). Potrivit prognozelor meteorologilor, uraganul Ida va afecta și nordul teritoriului, cu precădere regiunea New England.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: