Trei persoane au fost găsite decedate miercuri în comuna Cité Soleil, iar alte două decese au fost înregistrate la Port-au-Prince. În apropierea capitalei haitiene, un zid prăbuşit din cauza intemperiilor a distrus zeci de locuinţe.

Trei persoane prezente la faţa locului sunt date dispărute, iar alte cinci persoane grav rănite au fost spitalizate, potrivit autorităţilor locale. 

Miercuri au fost desfăşurate utilaje grele pentru degajarea drumurilor blocate de alunecările de teren, iar autorităţile au făcut apel populaţiei să evite zonele cu risc de inundaţii.

„Ploile şi furtunile ar putea afecta activităţile în următoarele două zile”, a informat miercuri Protecţia civilă din Haiti, citat de Agerpres. 

Infrastructura deficitară împiedică evacuarea apelor acumulate în urma ploilor abundente, fapt ce provoacă pagube materiale importante în principalele oraşe ale ţării.

În fiecare an, din iunie şi până în noiembrie, Haiti se află sub ameninţarea cicloanelor, însă din cauza absenţei totale a planificării urbane, aversele de ploi mai puternice sunt suficiente pentru a ameninţa vieţile persoanelor provenind din categoriile cele mai defavorizate.