Tragedie aviatică! Un avion s-a prăbușit. 17 persoane au murit

Tragedie aviatică! Un avion s-a prăbușit. 17 persoane au murit

Şaptesprezece persoane au murit după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit la scurt timp după ce a decolat în estul Republicii Congo, informează duminică dpa, Reuters şi AFP.

Avionul ce aparţinea companiei private congoleze Busy Bee s-a prăbuşit peste un cartier populat din oraşul Goma, în estul Congo.

„Primele informaţii pe care avem la dispoziţie arată că la bordul avionului se aflau 17 persoane”, a anunţat, într-un comunicat, guvernatorul provinciei Kivu în care se află oraşul Goma.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Şase trupuri neînsufleţite au fost scoase de sub epava avionului. Echipele de salvare continuă căutările”, a declarat primarul oraşului Goma, Timothee Kiesse.

Potrivit unui responsabil al aeroportului din Goma, nu ar exista niciun supravieţuitor printre cei 17 pasageri ai avionului turbopropulsor Dornier-228.

Busy Bee este o companie nou-înfiinţată, care dispune de trei aparate menite să deservească zonele Beni şi Butembo din provincia Nord-Kivu. Conducerea companiei s-a reunit în aşteptarea rezultatelor unei anchete tehnice iniţiate de o echipă pe teren.