Evenimentul Zilei > International > Tragedie aviatică! Un avion s-a prăbușit. 17 persoane au murit
Tragedie aviatică! Un avion s-a prăbușit. 17 persoane au murit

Tragedie aviatică! Un avion s-a prăbușit. 17 persoane au murit

Şaptesprezece persoane au murit după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit la scurt timp după ce a decolat în estul Republicii Congo, informează duminică dpa, Reuters şi AFP.

Avionul ce aparţinea companiei private congoleze Busy Bee s-a prăbuşit peste un cartier populat din oraşul Goma, în estul Congo.

„Primele informaţii pe care avem la dispoziţie arată că la bordul avionului se aflau 17 persoane”, a anunţat, într-un comunicat, guvernatorul provinciei Kivu în care se află oraşul Goma.

„Şase trupuri neînsufleţite au fost scoase de sub epava avionului. Echipele de salvare continuă căutările”, a declarat primarul oraşului Goma, Timothee Kiesse.

Potrivit unui responsabil al aeroportului din Goma, nu ar exista niciun supravieţuitor printre cei 17 pasageri ai avionului turbopropulsor Dornier-228.

Busy Bee este o companie nou-înfiinţată, care dispune de trei aparate menite să deservească zonele Beni şi Butembo din provincia Nord-Kivu. Conducerea companiei s-a reunit în aşteptarea rezultatelor unei anchete tehnice iniţiate de o echipă pe teren.