Traficanții de droguri s-au reorientat spre furtul de câini din cauza pandemiei

Traficanții de droguri s-au reorientat spre furtul de câini din cauza pandemiei

Dealerii de droguri se reorientează spre furtul de câini, după ce prețul puilor de animale a crescut în timpul pandemiei și a restricțiilor de circulație.

Într-un nou documentar înfricoșător, un dognapper (cei care fură animale pentru a obține un profit) dezvăluie modul în care banda lui adună animalele „de oriunde le-am găsi”. Riscul redus, dar profitabil, a făcut ca furtul câinilor să ia proporții în Anglia. Astfel a crescut cu 170% în ultimul an, potrivit organizației de caritate DogLost, deoarece infractorii încasează enorm din cererea crescândă de animale de companie.

Un șef de bandă a vorbit deschis despre tactica lor, inclusiv despre spargeri în timpul zilei și modul în care atrag puii din parcuri. El a spus: „Luăm câinii de oriunde îi putem găsi. Fie că intrăm de fapt într-o casă pentru a-i lua, fie că este un câine în parc pe care îl putem atrage repede, indiferent de modul în care îi putem obține, îi furăm”. Apărând cu fața și vocea deghizate, el povestește că și-a creat „o echipă mică” după ce a observat cererea uriașă pentru câini.

Traficanții de droguri s-au reorientat: „Pentru mine, câinii sunt doar bani”

Prețurile câinilor au crescut de patru ori în ultimul an și estimările spun că sunt necesare opt milioane de câini noi în fiecare an pentru a satisface cererea din Europa, în timp ce doar 1,1 milioane sunt produse de crescătorii oficiali.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un coleg de bandă spune că simt puține remușcări cu privire la furtul de animale de companie iubite. El recunoaște: „Pentru mine, câinii sunt doar bani. Căutăm în special pui, deoarece de multe ori nu vrem câini complet crescuți, vrem puii”. Uneori fură un câine adult despre care consideră că ar putea fi bun pentru reproducere, păstrând creatura ca „investiție”.

Ei postează reclame cu poze cu cățelușii, încercând să dea încredere unui potențial cumpărător. Și când vine vorba de vânzarea puilor, ei adaugă: „Nimeni nu întreabă despre istoria familiei cățelușului. Vor doar câinele. ”

Șeful bandei vinde în continuare droguri și în zonele rurale. Dar recunoaște că se gândește uneori la oamenii de la care fură câinii: „Cineva caută toți acești câini”, spune el. „Nu este un sentiment grozav, dar, în același timp, o faci pentru bani. Nu este ceva de care să fii mândru ”.

În timp ce pedeapsa maximă este de șapte ani de închisoare, Kennel Club spune că mai puțin de cinci la sută din furturile de câini au condus la o condamnare penală - ceea ce înseamnă că există puține riscuri, deși rezultatul este o recompensă mare.

Câinii, o afacere mai ușoară decât drogurile

În documentarul The Puppy Black Market on Vice, liderul bandei confirmă: „Aceasta este o afacere mai ușoară decât drogurile în acest moment. Nu cunosc pe nimeni care să fi fost închis pentru asta ".

Biscuit și Missy, iubiții cocker spanieli ai lui Simon și Lisa Lilley - doi din cei cinci poichi pe care îi dețineau - au fost scoși din grădina lor pe 5 martie. Cuplul, din Stafford, Staffs, spune că hoții au urcat peste garduri vii și au dezactivat camerele de securitate în ceea ce a fost în mod clar o operațiune sofisticată.

Simon devastat spune: „Viețile noastre s-au schimbat încă din acea noapte. Lisa doarme jos pe canapea, astfel încât să poată fi aproape de cei trei câini rămași.” Întrebată ce le-ar spune hoților, Lisa abia poate vorbi, așa este emoția legată de pierderea ei.