Traficant de droguri, prins în Gara de Nord

Traficant de droguri, prins în Gara de Nord

Un cetăţean turc, important membru al unei reţele internaţionale de trafic de droguri, a fost prins ieri de ofiţerii antidrog din cadrul Poliţiei de Frontieră, potrivit unui comunicat al IGPF.

Procurorii DIICOT urmează să-l prezinte pe Y. Muammer instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub acuzaţia de trafic de droguri de mare risc, introducerea în ţară de droguri, fals şi uz de fals.

Y. Muammer a fost identificat ca fiind unul dintre organizatorii transportului celor 84 de kg de heroină confiscate la începutul acestui an, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac. În momentul reţinerii, Y. Muammer s-a legitimat cu o carte de identitate românească falsă, asupra sa fiind găsite şi alte documente de identitate, de asemenea false.

Autorităţile române au depistat în noaptea de 12 spre 13 ianuarie 2008, la Vama Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, un camion despre care existau informaţii că transporta droguri. Camionul, marca Renault, înmatriculat în Bucureşti, tracta o remorcă încărcată, conform declaraţiilor vamale, cu 21 de tone de portocale din Turcia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Camionul a fost lăsat să intre în România fără probleme, însă a fost pus sub supraveghere. Timp de câteva zile, camionul a staţionat în România, iar portocalele au fost descărcate într-un depozit din localitatea ilfoveană Voluntari.

Marţi, 22 ianuarie, autovehiculul s-a prezentat la Vama Nădlac din judeţul Arad pentru a ieşi din ţară, însă poliţiştii de frontieră l-au oprit pentru percheziţie. La control, într-un perete al remorcii, sub dispozitivul de refrigerare, au fost găsite 84 de kilograme de heroină ambalate în 160 de pachete.

Şoferul, Costel Cristea, şi ceilalţi doi români, Ionel Teja şi Mihaela Iordache, precum şi Serdar Onluturk au fost reţinuţi. Ulterior, Teja şi Onluturk au fost arestaţi, situaţie din care au scăpat miercuri 27 februarie.

Sursa: Realitatea.